Като гражданин на България не искам това нещо да се

...
Коментари Харесай

Палежи, кражби на фирми и олово: Още един бизнесмен свидетелства срещу Ангелов от "Градус"

" Като жител на България не желая това нещо да се случва - не желая политик да сяда с нарушител ". Това беше единствено едно от прочувствените изявления на агробизнесмена Павел Стоименов по време на последното съвещание на параментарната комисия за следствие на кабинета " Борисов -3 ".

Дни след описа на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за рекет, политическа корупция, търговия с въздействие и фиктивни покупко-продажби преди листване на борсата, в които за главно настоящо лице бе посочен притежателят на сдружението " Градус " Иван Ангелов, втори земеделец насочи обвинявания към него с искрено престъпен привкус. В понеделник зърнопроизводителят Павел Стоименов, притежател на сдружението " Агро бел 2001 ", се яви в парламентарната комисия по проверка, където разгласи, че в Старозагорска област се поддържат изкуствено занижени цени на земите и рентите от група, известна като " Г-8 ", чиито началник бил Иван Ангелов. И разказа заплашване и палежи на имущество при непокорство.

Бизнесът на Стоименов и брат му е в няколко района - Плевенско, Старозагорско и Симитли. Той разгласи, че обработва десетки хиляди декари, най-голямото му сдружение - " Агро бел 2001 " е с годишен оборот от към 20 млн. лева, а притежаваната по баланс земя е оценена на над 30 млн. лева Но описаните от Стоименов проблеми са били съсредоточени в района, в който е и бизнесът на Ангелов. Като съгласно земеделеца даже се е принудил да изнесе бизнес в Гърция, където е растял без проблеми. " Изнесохме 20% от капиталите си от България, тъй като се тормозим. И не сме единствено ние. Знаете ли какъв брой сътрудници си изнесоха парите в Швейцария? ", сподели Ангелов.



(Изказването на Павел Стоименов стартира към 53-тата минута от видеото)
Палеж, в случай че не си в картела
Изслушването на Павел Стоименов в комисията стартира с към този момент трансформиралия се в традиция опит за разстройване от депутатите на ГЕРБ. Стоименов обаче взе думата и описа в резюме за бизнеса си, след което разгласи, че има доказателства, касаещи даже " националната сигурност на нашата страна ". След гласоподаване той да бъде изслушван, за което още веднъж възразиха от ГЕРБ, той въпреки всичко стартира описа си, даже обявявайки, че е донесъл " 1000 гласа за ГЕРБ ".

Стоименов разгласи, че през 2007 година е решил да влага в земеделието в област Стара Загора, където обаче го сполетели " доста беди ". " Има един картел, който се споделя Г-8, който е формиран от доста земеделци в Стара Загора с основното ръководство на господин Иван Ангелов от плантация " Градус ", сподели той. " Ние бяхме принудени да плащаме изкуствено ниски ренти, бяхме принудени да не купуваме земеделска земя ", сподели Стоименов, допълвайки, че откакто не се е съобразил са му запалени три офиса, както и два пъти къща на негова служителка Жечка Генова в село Бяло поле. " Това всичко е под явната диктовка на господин Ангелов, който управлява целия район ", твърди Стоименов, продължавайки с думите, че по-късно е решил да играе по " локалните правила ", което траяло допреди месец. А в даден миг била получена и опасност: " Момчета, този път ще намажете оловото ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР