„Като гражданин аз не мога да променя искането си за

...
„Като гражданин аз не мога да променя искането си за
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: ВСС може да отлага решението за Иван Гешев до есента

„ Като жител аз не мога да трансформира настояването си за освобождение на Иван Гешев. Вече не съм страна по този развой “

Това сподели някогашният министър на правосъдиетоЯнаки Стоилов в ефира на bTV.

„ Висш съдебен съвет може да отсрочва решението за Иван Гешев до есента “, добави още той.

По думите му сега се намира в обстановка, при която Висш съдебен съвет се мъчи да блокира процедурата. „ Висшият правосъден съвет е задължен да прегледа всъщност това искане. Той би трябвало да обясни дали приема освобождението или не “, сподели Гешев.

Според Стоилов Висш съдебен съвет се е подготвил, че в случай че актуалният правосъден министър не предприеме премахване на грешките в настояването на Стоилов, да го оставят отново без разглеждане. „ Аз се запитвам дали задачата на Висш съдебен съвет не е да свърши мандата си преди да се произнесе “, сподели някогашният министър.

„ Имаме едно превратно практикуване на власт от органа за ръководство на правосъдната власт. Ако беше приел чисто процедурни правила е друго. Висш съдебен съвет, който другояче е доста сензитивен за разделянето на управляващите, не извършва това да реагира и да каже всъщност какво му е мнението “, сподели Стоилов.

„ Това запълва медийното пространство с трикове, които усложняват ненужно един въпрос, който стои на дневен ред “, сподели още той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР