Като глупост определи натурализирането на кубинския волейболист Робертланди Симон легендарният

...
Като глупост определи натурализирането на кубинския волейболист Робертланди Симон легендарният
Коментари Харесай

Легендарен волейболен треньор определи натурализирането на кубинеца Симон за глупост

 Корупционна скица за натурализиране на спортисти
Като нелепост дефинира натурализирането на кубинския волейболист Робертланди Симон именитият ни треньор Богдан Кючуков.  Специалистът, извел България до бронза от международното през 1986 година, недоумява по какъв начин изобщо се е стигнало до това желание. Според него сходен ход освен няма да реши проблемите ни, а даже ще ги задълбочи.

“Това ще забави развиването на младите, с които по този начин или другояче не се работи вярно. И какво става в един миг? Имаме кубинец, да вземем по един американец, руснак и италианец и всичко ще ни е наред ”, разяснява Кючуков пред “Меридиан Мач ”.

Според него имаме задоволително състезатели на поста централен блокировач, на който играе Симон. Кючуков изброява имената на Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Николай Николов, Светослав Гоцев, младите Алекс Грозданов и Красимир Георгиев.

“Симон ще е потребен на клубен тим, а не на представителния. Във федерацията не се работи вярно. Там са предприемачи, а не хора, които схващат от спорта. Трябва да се върне треньорския съвет и да се стартира работа изпод, където да се създадат вложения, с цел да има материал след време. Прав бе Георги Чолов, като сподели, че за 4 години, откогато Пламен Константинов е треньор, трябваше да има два национални тима ”, споделя още Кючуков, който слага и въпроса за възрастта на Симон, който сега е на 31 години.

Дори да бъде натурализиран още на следващия ден, то кубинецът ще може да играе за България едвам след две години. Това на процедура значи, че той ще може да се включи едвам за Евро 2021, когато ще е на 34 години. На неговия пост - блокировач, България в реалност разполага с доста надарени играчи, а дефицитът е на диагонали и разпределители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР