Като гледам колко е стреснат министър-председателят Бойко Борисов, едва ли

...
Като гледам колко е стреснат министър-председателят Бойко Борисов, едва ли
Коментари Харесай

Антон Кутев: Борисов е стреснат, не стои зад Върбакова

Като виждам какъв брой е изплашен министър-председателят Бойко Борисов, надали той стои зад Гинка Върбакова. Това разяснява пред "Дарик " заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Антон Кутев.

Кутев има опит като член на Надзорния съвет на "ЧЕЗ Електро България " през 2008 и 2009 година Според него ЕРП-тата би трябвало да бъдат напълно държавни, а страната би трябвало да върне своите позиции.

"ЕРП-тата би трябвало да бъдат следени от страната с най-малко 51%. Какво ще стане в този момент? ЧЕЗ продаде на Гинка Върбакова и тя сега стартира да ръководи размер от 1 милиарда и 300 млн. - доколкото знам толкоз е кешът на ЧЕЗ годишно. Да си представим какво ще стане, в случай че тя всяка година отделя 10% от тези пари в персоналната си касичка, което тя като притежател може да прави. Докато комисията (КЕВР) я следи, тя отделя по 150 млн., събира 600 млн. на петата година, продава на Гинчо, а той идва и ни споделя, че ще затвори сдружението, тъй като банкрутира. Какво вършим тогава?! ", пита Кутев.

"Ако зад Гинка стои някой, аз не знам дали това е Борисов. Даже като виждам какъв брой е изплашен, не е той. Стои, да кажем, някой милиардер. Защо той не си купува самичък това сдружение, ами поставя нея начело? Единствената логичност е, че той желае да източи сдружението. Няма българин и естествен човек на света, който да одобри, че която и да е банка ще ѝ даде тези заеми от 320 млн. евро при икономическата обстановка, която тя има. Някой е поел гаранциите за този заем ".

"За да може който и да е клон на банка в България да даде 320 млн., това не е избор на тукашния клон. Някой е отишъл в Италия, да вземем за пример, и се е схванал с централата да й провиснал заем. Тукашният клон и да желае, не може да го направи. Това е нещо, което се прави на напълно друго равнище ", съобщи още Антон Кутев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР