Като главен прокурор няма да позволя не само да се

...
Като главен прокурор няма да позволя не само да се
Коментари Харесай

Прокуратурата с ексклузивни разкрития за страховитата мафиотска група, заплашвала магистрати

Като основен прокурор няма да разреша освен да се засягат ползите и сигурността на народа, само че и на магистрати и правосъдни чиновници от проведената престъпност, да бъдат заплашвани и да им се оказва напън, още повече върху дами и майки. Това съобщи по време на брифинг управлението на прокуратурата по отношение на следствие за незаконна група, уличена в голям брой закононарушения основният прокурор Иван Гешев.

" След малко ще видите по какъв начин мафията, симбиозата сред престъпни престижи, наказани лица и такива, търсени от Интерпол, както и известни на обществото лица и организации дружно се борят против институциите и против страната в несъгласие с интереса на хората. Това не го споделям аз, а доказателствата по делото ", акцентира Гешев.

Както БЛИЦ заяви , по-рано през днешния ден стана ясно, че при осъществените следствени дейности в парцели на обвиняемилица е открит лист с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на закани.

Административният началник на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова съобщи, че управлението на СГП ще окаже цялостно подпомагане на сътрудниците, които правят процесуално-следствени дейности по всички каузи и усещат, че към тях е отправена опасност към тяхното здраве и живот.

" В СГПкъм момента не е оказвано въздействие безусловно на никой следовател и прокурор ", акцентира тя.

Досъдебното произвеждане е формирано на 14 септември 2022 година след получен конфиденциален отчет от службите за сигурност. То е формирано за проведена незаконна група, основана за приемане на приходи от незаконна активност – пране на пари и данъчни закононарушения.

Повдигнати са обвинявания на двама души. На едното лице - Т.И., за изнудване, за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Той е с мярка за неотклонение „ Подписка “. Същият е напуснал страната и следва преценка за оповестяването му за общодържавно търсене.

Второто лице - Д.Г., е упрекнато за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Мъжът е осъждан за безчинство, за нанасянето на междинна телесна щета, за присъединяване в ОПГ и за опит за машинация, стана ясно още на брифинга.

" На 7 март бяха осъществени дейности по следствието. В жилище са открити и конфискувани пластмасови контейнери, съдържащи бяло вещество - реагирало на кокаин, както и бял лист, с напечатано заглавие " За премахване “ ", заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

В този лист са попадали имена на прокурори от някогашните профилирани структури, които към този момент са закрити.

При претършуване на жилището на различен обвинен с букви Г.Д. също са открити и конфискувани наркотични субстанции и банкноти с номинал 50 100 евро. Намерен и конфискуван черен найлонов плик, който съдържа бял лист с текст на британски, един с текст на български, както и 2 флаш-памети.

" Имаме безкрайно финансиране от Цецо против Гешев.Къросъщо е отсреща. Тони Парфюма също търси хора. После ще го дадем на нашите хора от Щатите. Търсим хора, които да викат против Каскета “, написа в другото писмо, което било на български език.

По време на осъществените дейности по следствието с присъединяване на един от обвинените са отправени закани за живота и здравето на магистрат, който си е направил отказ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР