Като форма на институционално изнудване - така президентът Румен Радев

...
Като форма на институционално изнудване - така президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев за разпита на Петков в прокуратурата: Форма на институционално изнудване

Като форма на институционално изнудване - по този начин президентът Румен Радев дефинира разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата. Държавният глава приветства и решението на Конституционния съд за опцията правосъдният министър да желае предварително освобождение на основния прокурор, оповестяват от Българска национална телевизия.

Президентът Румен Радев е задоволен от решението на Конституционния съд. Смята, че по този начин съдът удостоверява импортираното от служебния министър на правораздаването Янаки Стоилов искане към Висш съдебен съвет за предварително освобождение на основния прокурор.

" В същото време удостовери несъстоятелността на решението на болшинството във Висш съдебен съвет да отхвърли това искане на служебният министър на правораздаването като неприемливо. Сега остава въпросът: дали е пригодно това болшинство във Висш съдебен съвет в морално и професионално качество. И аз съм черноглед в този състав Висш съдебен съвет да вземе рационално решение ", разяснява президентът Румен Радев.

Във връзка с разпита на премиера Петков в прокуратурата, президентът предизвести още веднъж:

" Ако обединението не реализира пробив с решителни промени в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш. Точно това виждаме сега. И за мен това е форма на институционално изнудване и аз чакам водачите на партиите в обединението да застават уверено зад премиера ".

Според президента е рано да се дава оценка на работата на държавното управление.

" Правителството работи в една извънредно сложна обстановка - каскадата от рецесии и доста тежко завещание от предходното ръководство. Между президентството и изпълнителната власт има градивно съдействие. Аз чакам държавното управление да бъде доста по-открито, да бъде транспарантно и кардинално ", съобщи президентът.

По тематиката с Булгаргаз - президентът чака държавното управление да работи транспарантно и да дава в точния момент цялата информация.

" Очаквам информацията от ДАНС, от КЕВР, тъй че обществото да е осведомено в точния момент. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР