Като форма на институционално изнудване определи президентът Румен Радев предстоящия

...
Като форма на институционално изнудване определи президентът Румен Радев предстоящия
Коментари Харесай

Президентът: Разпитът на премиера е чисто институционално изнудване

Като форма на институционално изнудване дефинира президентът Румен Радев идния разпит на премиера Кирил Петков. " Очаквам болшинството да застане зад премиера " у добави той.

Държавният глава съобщи, че е заблуда да се мисли, че демокрацията и правовият ред ще бъдат възобновени внезапно. " Между президентството и изпълнителната власт има градивно съдействие ", безапелационен бе  Радев.

Той разяснява и тематиката за " златните паспорти ". Според него, това е порочна процедура, която би трябвало да се прекрати. " От страна на президенството целият развой е безусловно транспарантен, а госпожа Йотова даже инициира спомагателни инспекции ", акцентира Радев, съобщи настоящо.ком.

Президентът е задоволен от обстоятелството, че Конституционният съд е удостоверил уверено импортираното от предходния министър на правораздаването Янаки Стоилов искане към Висш съдебен съвет. " Остава въпросът дали е пригодно това болшинство от Висш съдебен съвет и аз съм черноглед този състав да вземе рационално решение ", сподели Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР