Като фаворит, който все пак трябва да бъде концентриран -

...
Като фаворит, който все пак трябва да бъде концентриран -
Коментари Харесай

Кубрат: Тервел е фаворит, но трябва да внимава

Като любимец, който въпреки всичко би трябвало да бъде съсредоточен - по този начин Кубрат Пулев вижда своя по-малък брат Тервел преди мача му с Викапита Мероро от Намибия. Срещата е на следващия ден (29 януари) и ще се организира в Дар ес Салаам - столицата на Танзания. От няколко дни двамата братя са в африканската страна, където нравите и порядките са разнообразни.

" Ще е крепко, тъй като Танзания е супер друга. Самата церемония вечер е по същия метод - всичко е доста по-различно, всичко е екзотично, прочувствено. Никога не съм участвал на сходна церемония вечер в Африка. Предполагам, че ще е хубаво. Много хубави хора, приятни. Към нас са доста добре настроени. Всичко е доста добре. Организаторите са на равнище, макар че цялата страна си е малко безпорядък ", съобщи Кубрат пред bTV по време на формалното претегляне на двамата боксьори преди срещата.

Оказа се, че Тервел е малко по-тежък от нужното и би трябвало бързо да смъкне кг с усилени тренировки във фитнеса.

" За мен Тервел е любимец, само че все пак би трябвало да бъде съсредоточен и да си гони неговата игра, тъй като това е бокс. Всеки един удар може да е решителен ", разсъждава по-големият брат Пулев.

Дори в Танзания той не изневери на традицията да бъде компактно до Тервел по време на значимите мачове. И на следващия ден Кубрат ще застане в ъгъла на кръга, с цел да поддържа интерконтиненталния първенец на Световната боксова асоциация (WBA). Тервел е непобеден на професионалния кръг, а това ще бъде мач номер 16 за него.

" Много пъти съм бил в ъгъла му. За мен е обикновено, тъй като съм привикнал на тези неща и съм претръпнал. Брат ми е и, когато той играе, ми е малко по-напрегнато ", сподели Кубрат.

А има ли опция да забележим Кобрата в мач на територията на Африка? Защо не?! Местните уредници имат упоритостта да възродят славата на бокса на континента. Както беше през 1974 година, когато един против различен в Заир се изправиха именитите Мохамед Али и Джордж Форман.

" Вчера се срещнахме с един доста съществени хора тук, които са от водещите ръководители на Африка. Те самите желаят да вършат доста бокс тук. Боксът е един от най-популярните спортове, който е един тип реклама за дадената страна. Когато се организират огромни надпревари там, това е маркетинг за самата страна. Бяхме на съществени диалози, оферират на играем тук и да вършим гали, само че ще забележим. Всичко е въпрос на време и на предпочитание ", сподели Кобрата.

За последно Кубрат се боксира против първенеца на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа през декември 2020 година в Лондон. Българинът загуби след нокаут в 9-ия рунд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР