Като дръзко, но и симптоматично деяние разглеждам разлепените по Софийската

...
Като дръзко, но и симптоматично деяние разглеждам разлепените по Софийската
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Антисемитизмът и езикът на омразата нямат място в България

Като смело, само че и симптоматично действие преглеждам разлепените по Софийската синагога „ некролози ” на диктатора Адолф Хитлер.


Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите Георг Георгиев. Днес стана ясно, че прокуратурата към този момент проверява кой залепи некролози на Хитлер по фасадата на Синагогата в София.

Без навременна реакция от страна на управляващите, причинителите на сходен жанр похищения остават с чувство за безотговорност, водещо до бъдещи ескалации, и то в направление, което в нашата страна не може и не би трябвало да бъде допускано - антисемитизъм и език на омразата. Скорошни промени в българското законодателство и по-точно - в Наказателен кодекс, към този момент разрешават използването на строги санкции против закононарушенията от ненавист, като каквото може да се преглежда горното.

Като ръководител на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите, приканвам органите на реда да подхващат неотложно съответните съответни дейности по откриване и наказване на отговорните, написа Георг Георгиев в обществената мрежа Facebook. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР