Като дойдох в България, все едно се върнах в бивша

...
Като дойдох в България, все едно се върнах в бивша
Коментари Харесай

Ваня Джаферович: България е като бивша Югославия, в Хърватия вече е като в Австрия

Като пристигнах в България, все едно се върнах в някогашна Югославия. Някой българин ще каже „ ние сме неприятни хора, доста завиждаме “, обаче по-топъл и сърдечен народ на Балканите аз не съм виждал. Е, може да те напсуват, само че и в това има някаква романтика, най-малко виждаш, че е откровено ”, това сподели футболистът и звезда от „ Сървайвър ” Ваня Джаферович в изявление с Андрей Арнаудов за канала на Bulgaria Wants You в YouTube.

Той добави, че в България харесва това, че на улицата можеш да си поговориш и с елементарен човек, и с някой огромен началник, без разделяне в класата. „ В Хърватска е станало като в Австрия и другите западни страни - всеки си гледа работата, минава, подминава те, няма да ти каже здрасти. Тука можеш да си приказваш с всеки за футбол, за политиката... В България всеки схваща от футбол и политика и от дами ”, разяснява Джаферович.



Бившият футболист описа, че жена му Евгения е предложила да се реалокират в Хърватия или в Съединени американски щати, където има родственици. Той обаче е настоял да останат в България поради чувството за независимост и опцията да имаш свободно време и да общуваш с хора, което там е невероятно.

Ваня Джаферович разкри, че децата му се дефинират като българи, а и самият той се усеща подобен, макар че в случай че има мач България - Хърватия, ще вика за хърватите. Той призна, че това, което не му харесва у нас е хейта против сполучливите българи. Джаферович съобщи, че не може да си изясни да вземем за пример по какъв начин българи наскърбяват в интернет Григор Димитров. Според него казусът се корени в слабостите на българското обучение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР