Като дете Александър Уанг е толкова добър в математиката, че

...
Като дете Александър Уанг е толкова добър в математиката, че
Коментари Харесай

Най-младият милиардер изследва с ИИ какви щети нанасят руските бомби на Украйна

Като дете Александър Уанг е толкоз добър в математиката, че взе участие в национални надпревари по математика и програмиране в Съединени американски щати. На 25 години той е най-младият самоизградил се милиардер в света, а компанията му употребява изкуствен интелект, с цел да проучва какви вреди нанасят съветските бомби на Украйна.

Scale AI, основаната в Сан Франциско компания на Уанг, която е на шест години, към този момент е подписала три контракта на стойност 110 млн. $, с цел да помогне на американската войска да създаде .

Технологията Scale AI работи доста по-бързо от хората при разбора на сателитни изображения и има и други приложения с изключение на за военни цели. Според „ Форбс “ повече от 300 компании, като Flexport и General Motors, употребяват тази технология за добиване на информация от данни , като да вземем за пример самоуправляващи се коли или милиони документи.

" Всяка промишленост има в ръцете си големи количества данни. Нашата цел е да им помогнем да разпрострат капацитета на тези данни и да подтикват бизнеса си с ", споделя Уанг пред „ Форбс “.

Син на двама физици, работещи по оръжейни планове на американската войска, той основава компанията си, когато е на 19 години.

" Казах на родителите си, че това ще е нещо, което ще върша през лятото ", изяснява той, защото по това време учи в Масачузетския софтуерен институт. " Очевидно е, че в никакъв случай не се върнах в университета. "

След кръга на финансиране от 325 млн. $ Scale AI се прави оценка на 7,3 милиарда $. Уанг, който има 15% от компанията, има положение от 1 милиарда $.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР