Като депутат от “БСП за България той пръв поведе битката

...
Като депутат от “БСП за България той пръв поведе битката
Коментари Харесай

Явор Божанков: Успяхме! Започна ремонт на пътя през Арбанаси

Като народен представител от “БСП за България ” той пръв поведе борбата за рисковата права “Ремонт на ремонта стартира на пътя Велико Търново – Горна Оряховица през Арбанаси. Извоюван в борба против институциите ”. Това написа във Facebook Явор Божанков, лидер на листата на “БСП за България ” за Велико Търново, който преди 2 години поведе борбата за съдбовната права.Хронологията: През август 2018 година районният министър на ГЕРБ, кметът на Велико Търново Даниел Панов и на Горна Оряховица – Добромир Добрев „ откриват “ с питка и менци ремонтираната 7-километрова права. Месеци по-късно излиза наяве, че изхарчените близо 3 млн. лв. са хвърлени напразно, тъй като злополуките по пътя сред двата града нарастват 8 пъти! 
Явор Божанков – тогава народен представител в 44-ото Народно заседание,  стартира серия от парламентарни питания. А властта дава отговор – ремонтът не е отговорен, водачите са отговорни. Тези отговори не го удовлетворяват и той инициира ревизия от специалистите на Европейския център по транпортни политки.

В 27 страници отчет те установяват над 10 съществени нарушавания при ремонта. Настилката няма нужното сцепление и абразивност. Засечени са и проблеми като неприятна маркировка, наноси, незадоволително отводняване. Изводът на екпертите е, че като цяло планът, изпълнен при ремонта, е сбъркан.

Официалните данни на Министерство на вътрешните работи също сочат, че вместо да облекчат и обезопасят трафика ремонтите преди 4 години са го влошили. Камерите за надзор на скоростта, сложени по трасето, не усъвършенстват обстановката.

„ Така се стигна до единственото допустимо решение: за да се предотвратят произшествия, цялото трасе ще бъде преасфалтирано с нов абразивен пласт, който дава отговор на условията за трасета с такива характерности ”, изясни Явор Божанков. Средствата са обезпечени от европейски фонд.

“По този път кара брачната половинка ми с децата ни в колата. Всички ние живеем тук и ежедневно рискуваме живота си. Политическите туристи от София, които идват във Велико Търново от акция на кампния, не могат да схванат смисъла на локалните ни проблеми. Затова отстранявам толкоз сила на тематики като “Кроношпан ”, рискова инфраструктура и корумпирана локална власт ”, сподели лидерът на листата на “БСП за България ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР