Като Дежавю - нови опашки пред хранителни магазини.От РЗИ -

...
Като Дежавю - нови опашки пред хранителни магазини.От РЗИ -
Коментари Харесай

Нови опашки се извиха пред голяма хранителна верига във връзка с мерките

Като Дежавю - нови опашки пред хранителни магазини.

От РЗИ - Перник обясниха за bTV, че в магазин е работил с удължено работно време, само че никой не е уведомил институцията за това, съобщи bTV.

От инспекцията допълниха, че ще подхващат наказателни ограничения по отношение на отговорните лица и оповестиха, че при следващи прояви, предполагащи скупчване на хора, притежателите на обекти са длъжни да дават на РЗИ проект за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
 
Днес друга огромна верига отвори порти в миньорския град, а любопитни клиенти още веднъж образуваха колона, с цел да бъдат измежду първите, възползвали се от промоцията. Очакванията са в следобедните часове искащите да посетят магазина да се усилят.

На фотоси, публикувани в обществените мрежи, се вижда опит за въвеждане на ред в хаоса. Част от клиентите са си поставили маски, до момента в който чакат да влязат в магазина. Единици са обаче тези, които са сложили защитното средство вярно и то покрива по едно и също време носа и устата. Други искащи да си купят артикули бяха с колички, с цел да има най-малко дребна обществена отдалеченост.

Опашките пред хипермаркети в последните дни разделиха перничани на две групи – едните са възмутени от неналичието на отговорност в навечерието на четвъртата Коронавирус вълна, а другите – оправдават държанието на съгражданите си с ниските заплати в покрайнината (952 лева по данни на Национален статистически институт от 2019 г.) и желанието да се купят по-евтини артикули.

По публични данни Перник се намира в „ жълтата зона “ с 207 новозаразени на 100 хиляди души население (на база 14-дневна заболеваемост). За миналото денонощие позитивните случаи са 22.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР