Като държава на първа линия до войната сме част от

...
Като държава на първа линия до войната сме част от
Коментари Харесай

Преподавателят проф. Недялков: Грижата за българите в Украйна трябва да е преди всичко

Като страна на първа линия до войната сме част от тази война, тъй като тя не е единствено сред Украйна и Русия. Периметърът е по-широк от терена на бойните дейности. Трябва да бъдем деликатни, когато се случват гърмежи в наши военни фабрики. Трябва да има резултат от следствия на такива произшествия. Това сподели пред БНР проф. Димитър Недялков, военен водач, историк и учител във Военната академия " Георги Ст. Раковски ". 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10924
И добави, че трябва да има колорит в формалната позиция на държавните мъже във връзка с ориста на българите в Украйна. 

" Трябва да проличава грижата... Системна политика по отношение на украински бежанци не виждам да има от страна на страната, даже има отлив на хора, търсещи леговище. Военната помощ е едно, само че грижата за хората би трябвало да бъде на първо място. В Украйна живеят доста българи. От другата страна на фронтовата линия също има българи. Не съм чул някой политик да задава въпрос какво се случва с таврийските българи. Българи има и в Русия. Няма отношение, няма и говорене по тази тематика ". 

В предаването " 12+3 "  проф. Недялков разяснява събитията в Русия от последните дни: 

" Това, което се случи в Русия, е неслучайна и планувана осведомителна интервенция. Основната цел е централизиране на командването и ръководството, т.е., елиминиране на част от опозицията в Руската федерация. В действен формат, това, което касае войната, тази интервенция имаше за цел да прикрие предислокация на сили и средства на други участници от украинско-руската граница, огромни контингенти, които след това да стартират да работят, откакто преминат стадиите на контранастъплението на украинската войска. Според мен това е сигнал, че войната ще продължи да ескалира и като мащаб, и като мощности на бойните системи, които ще бъдат включени в бойните дейности. Това към този момент го следим и от двете страни ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР