Като далеч от реалността президентът Румен Радев определи думите на

...
Като далеч от реалността президентът Румен Радев определи думите на
Коментари Харесай

Радев: Между България и Испания има отлични отношения и диалог на политическо ниво

Като " надалеч от действителността " президентът Румен Радев дефинира думите на премиера Петков, който асоциира протичащото се в Украйна с Априлското въстание. Радев отхвърли да разяснява в Испания, по думите му " злободневни български тематики ".

Между България и Испания има отлични връзки и разговор на политическо равнище, сподели президентът Радев, който е на посещаване в в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI. Възможностите за съдействие са огромни. Във фокуса на диалозите е стоял и въпросът за сигурността, сподели още президентът.

Това, от което можем да се учим и да си сътрудничим, е методът, по който Испания реализира своя зелен преход. Над 50% от енергетиката е от възобновими източници. У нас би трябвало да следваме и опита им в туризма - това е дестинация с целегодишен туризъм.

Испания доста разчита на нас за доставка на зърнени храни, страната е в първо място в нашата листа, сподели още Радев.

С краля на Испания Радев заями, че ще разискват тематики, свързани с региона на сигурността.

Това е първото посещаване на български държавен глава в Испания за последните 23 години. Държавният глава и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала от крал Фелипе VI и кралица Летисия в двореца " Сарсуела ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР