Като че ли напук на лошата си слава, енергийните напитки

...
Като че ли напук на лошата си слава, енергийните напитки
Коментари Харесай

Енергийни напитки и алкохол – опасна комбинация


Като че ли на инат на неприятната си популярност, енергийните питиета са необятно разпостранен артикул на актуалната промишленост. Консуматорите, даже и след конфликта с част от страничните им резултати, не се въздържат от бъдеща приложимост. Според ново проучване обаче, отрицателният им резултат върху здравето не е единствено краткотраен.

Екип от учени си слага за задача да разбере какво е отражението на енергийните питиета върху здравето в дълготраен проект. След привършване на разбора създателят споделя, че е сюрпризиран от това върху какъв брой необятен кръг от положения се отразяват отрицателно енергийните питиета .

Наясно сме, че изпиването на енергийната напитка може да

аргументи нарушаване в ритъма на съня, свързва се с повишение на тежестта и даже внезапни пикове в кръвното налягане. От резултатите на проучването обаче се разкрива, че тези питиета могат да се свържат с диабет, бъбречна увреда, зъбен кариес и психологични отклонения като тревога и посегателство към опиати.

Свързани публикации.. Таурин в енергийните питиета – потребен или нездравословен? 0 Енергийни питиета удвояват равнищата на кръвното налягане 0 Eнзими: Алкохол дехидрогеназата и алкохолните отравяния 0

Изследователите акцентират още опасносите от притеснително зачестилата наклонност да се комбинират енергийни напити и алкохол . По техни наблюдения при тази режисура се поема повече алкохол, в сравнение с когато той се пие независимо.

Това е рисково, тъй като енергийната напитка има свойството да замаскира резултатите на алкохолното замайване и по този метод консуматорът е с неверното усещане, че може да пие още алкохол, когато в действителност към този момент е изпил задоволително доста.

От това произтичат няколко рискове, част от които вероятно съдбовни. На първо място е алкохолното отравяне. На второ, заради съдружния

резултат на енергийната напитка и алкохола, тези хора са в действителна заплаха от тежка дехидратация, която усилва токсичността на алкохола.

Не на последно място, нереалистичното чувство за трезвеност , което носи напитката, подтиква пияни шoфьори да сядат зад кормилото и основава заплаха за всички участници на пътищата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР