Като част от усилията за изграждане на солидна стена на

...
Като част от усилията за изграждане на солидна стена на
Коментари Харесай

В Гърция засилват ваксинацията срещу COVID-19

Като част от напъните за създаване на солидна стена на имунитет против COVID-19, държавното управление обмисля поредност от ограничения и спомагателни тласъци за ускорение на имунизациите, заяви в. "Катимерини ".
Политиката на държавното управление ще планува, че хората просто ще би трябвало да показват документ за имунизация, с цел да могат свободно да влизат в заведения за хранене, питейни заведения, кина, театри, места за развлечение, както и транспортни средства, като самолети и кораби.
Тези, които нямат посочения документ, ще би трябвало да показват негативен молекулярен, бърз или самотест за достъп до тези места.
Последният вид ще включва чести неудобства, само че също по този начин и обилни финансови разноски, защото тестванията няма да се дават гратис от страната за задачите на свободното време.
Имайки поради тези ограничавания, животът всъщност ще бъде по-труден за тези, които изберат да не бъдат имунизирани, макар че няма да има експлицитна възбрана, която да им не разрешава да влизат на закрити места.
С оглед на идващата есен, когато метеорологичните условия са по-благоприятни за разпространяването на ковид, държавното управление търси спомагателни способи да подсигурява, че обществеността е предпазена и стената на имунитета продължава да се поддържа.
Те включват наложителни имунизации за здравни служащи, както и за личен състав в старешки домове. Онези, които откажат, ще бъдат отстранени или пуснати в неплатен отпуск.
Също до есента държавното управление чака да има по-добра цялостна картина на още три разгръщащи се събития, които ще повлияят на тактиката му в битката против ковид през идната година.
Преди всичко ще станат налични резултатите от проучването на вероятните имунизации за лица под 18 години, до момента в който ще бъде изяснено по кое време би трябвало да се ползват повторни имунизации предвид на новата година.
Очаква се още информация за това дали идващото потомство ваксини ще бъде по-опростено, тъй че да могат да се ползват в клиники и аптеки, или ще би трябвало да се създаде нова стратегия за имунизация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР