Като част от усилията да преодолее проблемите, които възникнаха в

...
Като част от усилията да преодолее проблемите, които възникнаха в
Коментари Харесай

Мобилно приложение улеснява връзката между кръводарители и нуждаещи се

Като част от напъните да преодолее проблемите, които породиха вследствие на пандемията с Covid-19 и по отношение на отбелязването на 14-ти юни, Световния ден на доброволния и безплатен кръводарител, Българска Организация за Доброволно Кръводаряване (БОДК) пусна в деяние напълно актуализирана и усъвършенствана версия на мобилното си приложение “Дари Кръв “. Разработено в партньорство с софтуерната компания Аксидиа, то има за цел да улесни връзката сред доброволни кръводарители и хора, които се нуждаят от кръвопреливане, оптимизирайки процеса по кръводаряване.

Мобилното приложение разрешава регистрация като кръводарител или нуждаещ се изцяло гратис в цялата страна. Налично е за всички консуматори на мобилни телефони iPhone и Android.

Потребителите могат да потърсят помощ, посредством незабавен апел за набиране на кръводарители, да окажат помощ, да получават вести, както за незабавни апели, по този начин и за акции за непринудено кръводаряване или да се свържат с Бюро за обслужване на дипломатическия корпус. Целият развой се управлява от сдружението и посредством новаторската технология се обезпечава доста по-добра връзка и експедитивност.

“БОДК е първото и единственото в България доброволческо съдружие, което от основаването си през 2010 година работи напълно за поощряване и разпространение на постоянното, анонимно и непринудено кръводаряване в България. “, споделя ръководителят на организацията Стефка Попова-Лазарова. “През тези години сплотяваме и разрастваме общността на доброволните кръводарители и хората, които поддържат идеята ни стават от ден на ден. Благодарение на Аксидиа, от една страна разполагаме още веднъж с приложението “Дари кръв “ в усъвършенствана версия и от друга – то към този момент е налично и за Android, с което имам вяра, ще достигнем до още по-широк кръг от хора и ще имаме още по-голяма успеваемост. “, уточни тя.

“В тежката обстановка на Covid-19, ние в Аксидиа искахме да бъдем потребни на обществото по някакъв метод. Използвайки софтуерната ни експертиза, с огромен възторг взехме решение да подкрепим идеята на Бюро за обслужване на дипломатическия корпус, като разбработим напълно отначало и сменяем към този момент остарялата и неработеща система, с нова такава, която от една страна да усили доста броя на доброволните кръводарители, и въпреки това да подкрепи и улесни процеса по намиране на кръводарители. “, споделя Николай Мутафов, ръководещ съучастник в Аксидиа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР