Като част от своята стратегия за далечните страни, Министерството на

...
Като част от своята стратегия за далечните страни, Министерството на
Коментари Харесай

Турция със стратегия да увеличи износа за „далечни страни“ до 80 млрд. долара

Като част от своята " тактика за далечните страни ", Министерството на търговията на Турция е присъединило в полезрението си 18 страни, сред които Китай, Австралия, Бразилия и Япония, за да усили износа за тези страни до над 80 милиарда $, оповестява „ Сабах “.


Министерството отбелязва, че през предходната година приходите от експорт на Турция са възлизали на 139,7 милиарда $ и че към 55% от износа е бил ориентиран към европейските страни, а други 18% - към страните от Близкия и Средния изток.

В момента се работи за по-ефективно и динамично използване на тактиката за далечните страни, се споделя в изказването на министерството, в което се отбелязва, че е належащо да се диверсифицират експортните пазари на Турция в миг, когато международната стопанска система и търговия са изправени пред провокации.

" Слабият световен напредък оказва въздействие върху най-големите ни експортни пазари. Особено в Европа стягането на паричната политика, съчетано с инфлацията, по-ниското произвеждане и слабият пазар на труда провокират опасения за криза ", се изяснява в изказването.

Стратегията за далечните страни има за цел да усили износа на Турция за тези 18 страни четири пъти до над 80 милиарда $ и да завладее 1% дял от техния импорт, съобщи министерството, като означи, че тези страни съставляват 64% от международната стопанска система. Тези 18 страни включват Съединени американски щати, Австралия, Бразилия, Китай, Индонезия, Филипините, Южна Африка, Южна Корея, Индия, Япония, Канада, Малайзия, Мексико, Нигерия, Пакистан, Чили, Тайланд и Виетнам.

Започва работа по въвеждането на тактиката, която служи като управление за експортьорите, съобщи министерството. Като част от тези старания по тактиката за далечните страни, общо 32 делегации ще пътуват до непознати страни, а фирмите ще посетят близо 120 търговски панаира в чужбина до края на годината, съгласно министерството.

Последните данни на Министерството на търговията демонстрират, че делът на Северна и Южна Америка - Северна Америка, Южна Америка и Карибите - в износа на Турция е 8,7% за интервала януари-август, до момента в който общият дял на Австралия и Нова Зеландия е 0,4%.

Износът на страната възлиза на 165 милиарда $ през първите осем месеца на 2023 година, отбелязвайки спад от 0,4% по отношение на миналата година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР