Като част от съвместната германско-турска инициатива за обучение, 100 имами

...
Като част от съвместната германско-турска инициатива за обучение, 100 имами
Коментари Харесай

Германия и Турция се споразумяват да обучават имами, които обслужват германската турска имигрантска общност в Германия

Като част от взаимната германско-турска самодейност за образование, 100 имами би трябвало да бъдат обучавани в Германия годишно от идната година, до момента в който броят на имамите избраните от Турция последователно ще бъдат понижени със същия брой.

Германският министър на вътрешните работи Нанси Фейзер назова съглашението „ значим крайъгълен камък за интеграцията и присъединяване на мюсюлманските общности в Германия “.

„ Нуждаем се от проповедници, които приказват нашия език, познават страната ни и отстояват нашите полезности ", сподели Фейзър. „ Искаме имамите да вземат участие в разговора сред религиите и да разискват въпроси на вярата в нашето общество. "

Около 5,5 милиона от 83,2 милиона поданици на Германия са мюсюлмани, а съвсем 3 милиона души в страната са турци или имат турски корени.

В продължение на доста десетилетия турското държавно управление е упражнявало въздействие върху огромния преселник общественост посредством мюсюлманските религиозни водачи, изпратени да работят в Германия.

Отношенията сред мноз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР