Като част от програмата за опазване на климата, германското правителство

...
Като част от програмата за опазване на климата, германското правителство
Коментари Харесай

От 6 хил. на 10 800 евро ще се качи помощта за електромобил в Германия

Като част от програмата за запазване на климата, немското държавно управление изследва опцията за увеличение на финансирането за покупка на електрически коли от сегашните 6 000 евро до 10 800 евро на транспортно средство през идната година. Една ненужна стъпка, написа Ленарт Вермке в коментар за Automobilwoche, представен от Инвестор.

Въпреки че електрическите транспортни средства към момента са по-скъпи от стандартните им аналози, които са снабдени с мотори с вътрешно горене и надлежно отделят излъчвания на парникови газове, когато работят, не е належащо да се понижава покупната цена, с цел да се убедят хората да купуват електрически автомобили, а да се усъвършенства зарядната инфраструктура.

Няма нищо по-германско от „ страха от пробега “, счита Вермке. Да аварираш с електрически автомобил в нищото, тъй като батерията му е изтощена. Тези страхове към момента пречат на огромна част от немското общество да посегне към електрическите коли, макар че финансовите средства, предоставяни от Берлин, са задоволително великодушни и елементарно налични.

Единствено възприятието, че може да се откри зарядна станция на комфортно място когато и да е от денонощието, би предиздвикало потребителите да се насочат към електрическата подвижност.

В реалност стартирането на стотици хиляди нови електрически транспортни средства по пътищата не би помогнало на напъните на държавните управления за битка с климатичните промени, в случай че страните не разполагат с задоволително развита зарядна мрежа и общественият бранш не получи подобаващ подтик да заложи на електрическите коли.

Без зарядни станции увеличението на дотациите за покупка на електрически автомобил няма да има никакъв позитивен резултат върху отбраната на климата, заключва Вермке.

Към края на 2021 година Германия разполага с 50 901 зарядни станции, от които 11 600 са били конфигурирани през предходната година, съгласно данни на Federal Network Agency. Общият потенциал на станциите възлиза на към 1,5 гигавата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР