Като част от по-широките планове на ЕС за намаляване на

...
Като част от по-широките планове на ЕС за намаляване на
Коментари Харесай

Без фреон в хладилника от 2050 г. в ЕС

Като част от по-широките проекти на Европейски Съюз за понижаване на нездравословните излъчвания, Европейският съюз реализира съглашение в петък да се понижи използването на супермощни парникови газове в хладилници и климатици, съобщи ДПА.

До 2050 година Европейски Съюз ще спре изцяло потреблението на флуорвъглеводородни газове (HFC) като фреони и други

“Такива субстанции имат мощно негативно влияние върху екологичното здраве на нашата планета и би трябвало да бъдат отстранени последователно. Споразумението е значима стъпка към нашата обща цел за битка с изменението на климата ”, сподели испанският министър на климата Тереса Рибера.

По-рано тази година започнаха полемиките за метода на намаляването на на потреблението в Европа на флуорсъдържащи газове – изкуствени газове, употребявани като хладилни сътрудници в термопомпи и хладилници, както и аерозоли и пяна. Споразумението ще докара последователно до забана на продажбите на артикули, които съдържат такива субстанции, с друго периоди за другите артикули. Пълната възбрана за използването им в сплит климатици и термопомпи ще бъде приложена от 2035 година

“Флуорсъдържащи газове са относително незнайни, само че имат голямо влияние върху климата. С днешното съглашение ние подсигуряваме, че бързо ще се отървем от тези супер парникови газове ”, сподели нидерландският евродепутат Бас Айкхаут, водещият договарящ на Европейския парламент по законодателството.

Все още съглашението не е утвърдено публично от мнизонството законодатели и страни в Европейски Съюз, само че този ход е условност при авансово контрактувани покупко-продажби.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР