Като част от плана за намаляване на вредните емисии в

...
Като част от плана за намаляване на вредните емисии в
Коментари Харесай

Лондон: протести срещу зона Чист въздух“

Като част от проекта за понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферата (ULEZ), държавното управление на Обединеното кралство вкарва ежедневна такса за влизане в по този начин наречената зона на Голям Лондон. Амбицията на кметството е да трансформира английската столица в най-голямата зона в света, където замърсяването на въздуха ще се таксува.

От 2019 година сходни правила бяха в действие единствено за влизане в централен Лондон. Новото уголемение на зоната " Чист въздух " обаче ще засегне повече от 9 милиона души, в това число доста от съперниците на мярката.

Правилото изкара през вчерашния ден на улиците стотици лондончани. Те упрекнаха кметът Садик Кан и държавното управление в неистина, настоявайки, че въздухът в Голям Лондон е задоволително чист и не се нуждае от спомагателни ограничения.

„ Заради този проект няма да мога да заплащам за образованието си в университета ”, споделя студент пред Euronews. Други се оплакват, че няма да могат да вървят на работа или да посетят персоналния си доктор, тъй като това автоматизирано ще...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР