Като част от кампанията за пестене на нефт и природен

...
Като част от кампанията за пестене на нефт и природен
Коментари Харесай

Германски магистрали: Ограничението на скоростта е все по-реално

Като част от акцията за икономисване на петрол и природен газ се възобновява дебатът по отношение на опцията за въвеждане на ограничение на скоростта по немските автомагистрали, заяви АП. Министрите на околната среда на федералните провинции единомислещо поддържаха мярката, само че федералното държавно управление продължава да се опълчва, най-много поради позицията на свободните либерали.

Евентуалното въвеждане на ограничаване на скоростта би било културен пробив за страната, защото понастоящем 60% от автомагистралите нямат ограничаване на скоростта, а единствено рекомендация да се кара със 130 км/ч. Въпреки това 16-те министри на околната среда не съумяха да се спогодят за съответна граница, макар че множеството от тях считат, че граница от 120 или 130 км/ч е реалистична.

Според данни на Федералната организация по околна среда при ограничаване на скоростта до 120 км/ч ще се спестят 2,6 милиона тона CO2 годишно, до момента в който при ограничаване от 130 км/ч спестените излъчвания ще бъдат 1,9 милиона тона CO2. Но в случай че ограничаването на скоростта бъде 100 км/ч, това ще докара до спестяване на 5,5 милиона тона CO2 годишно.

Дебатът за въвеждането на ограничаване на скоростта по автомагистралите от години е в дневния ред на Зелените, а след бързото повишаване на цените на силата той още веднъж бе прегледан по-сериозно и сега се поддържа от други партии. Освен това съгласно изследване на Германския институт (IW) 77% от германците карат с по-малко от 130 км/ч даже в региони, където няма ограничаване на скоростта. Окончателното решение ще бъде взето от Бундестага.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР