Като част от кампанията за пестене на нефт и природен

...
Като част от кампанията за пестене на нефт и природен
Коментари Харесай

Германски магистрали: Ограничението на скоростта е все по-реално

Като част от акцията за икономисване на петрол и природен газ се възобновява дебатът по отношение на опцията за въвеждане на ограничаване на скоростта по немските автомагистрали , заяви АП. Министрите на околната среда на федералните провинции единомислещо поддържаха мярката, само че федералното държавно управление продължава да се опълчва, най-много поради позицията на свободните либерали.

Евентуалното въвеждане на ограничаване на скоростта би било културен пробив за страната, защото понастоящем 60% от автомагистралите нямат ограничаване на скоростта, а единствено рекомендация да се кара със 130 км/ч. Въпреки това 16-те министри на околната среда не съумяха да се спогодят за съответна граница, макар че множеството от тях считат, че граница от 120 или 130 км/ч е реалистична.
 ХДС и Зелените печелят значими избори в Германия
ХДС и Зелените печелят значими избори в Германия

Мини референдум за водачеството на канцлера Шолц

Според данни на Федералната организация по околна среда при ограничаване на скоростта до 120 км/ч ще се спестят 2,6 милиона тона CO2 годишно, до момента в който при ограничаване от 130 км/ч спестените излъчвания ще бъдат 1,9 милиона тона CO2. Но в случай че ограничаването на скоростта бъде 100 км/ч, това ще докара до икономисване на 5,5 милиона тона CO2 годишно .

Дебатът за въвеждането на ограничаване на скоростта по автомагистралите от години е в дневния ред на Зелените, а след бързото повишаване на цените на силата той още веднъж бе прегледан по-сериозно и в този момент се поддържа от други партии . Освен това съгласно изследване на Германския институт (IW) 77% от германците карат с по-малко от 130 км/ч даже в региони, където няма ограничаване на скоростта. Окончателното решение ще бъде взето от Бундестага.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР