Като част от инициативата “Безопасна и здрава среда, насочена към

...
Като част от инициативата “Безопасна и здрава среда, насочена към
Коментари Харесай

Кметски рейд в разложкото с. Баня, обсъдиха ремонти на здравната служба, електропреносната и ВиК мрежата

Като част от самодейността “Безопасна и здрава среда ”, ориентирана към възстановяване и обезпечаването на подобаващи условия за живот и туризъм в село Баня, Иван Гюров (ВрИД Кмет на Община Разлог) и Магда Първанова (кмет на село Баня) направиха инспекция на положението на “Здравната работа ”, електропреносната мрежа в селото и техническите благоприятни условия за подаване количество вода към крайните консуматори.
Днес кметовете посетиха постройката на “Здравната работа ” и разискаха идейния план за нейната реорганизация. Плановете на Община Разлог, включват възстановяване здравното обслужване, посредством създаване на съвременен здравен медицински център, в който с изключение на зъболекарски услуги и такива на общопрактикуващ доктор, да се даде опция за непрекъснато здравно обслужване и отварянето на незабавен център.

След осъществяване на плановите действия, Община Разлог ще отдаде пространства чартърен, за практикуване надзор върху вярното потребление на центъра.
Бяха разисквани и подхванатите ограничения за попречване на честото спиране на електричеството и намаление на напрежението.
“Изградено е нов електропровод от подстанция Разлог до с. Баня, като до 2-3 месеца се чака да бъде въведен в употреба, с което да осигурим качествено електроподаване. ” - разяснява госпожа Първанова.

По време на обиколката кметовете получиха и информация, че след построяването на краткотраен спешен тръбопровод над селото, количеството питейна вода е задоволително за потребностите на всички крайни консуматори.
“С дейностите, осъществени през месец август, към днешна дата има опция за подаване до 90 литра/секунда - количество питейна вода.

Правейки параленост върховото ползване на гр. Разлог е 70 литра/секунда. Уверяваме локалното население, че даже откакто се изградят всички нови обекти в с. Баня, ще има задоволително количество вода за всички консуматори. Като също така продължава и съгласуването на главния план за нов тръбопровод до селото.
Основните дейностите, ориентирани към възстановяване средата на живот и туризъм в село Баня, подсигуряват развиването на разложкото селце, като едно желано място за Спа и балео-туризъм освен в България, само че и на Балканите. ” - разяснява господин Гюров.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР