Като част от ЕС осъществяваме общи политики, стремим се към

...
Като част от ЕС осъществяваме общи политики, стремим се към
Коментари Харесай

Рано или късно затваряме въглищни централи и ще се отрази на икономика и общество

" Като част от Европейски Съюз реализираме общи политики , стремим се към реализиране на общи цели , които включват и много ангажиращи цели към околната среда и срещу измененията в климата. На национално равнище обаче тежестта , която обособените страни-членки носят при решаването на тези общи цели, е много друга ".

Рано или късно затваряме въглищните централи , разяснява пред БНР енергийният специалист Антон Иванов.

По думите му, България разчита значително на въглищни централи и има релативно невисок Брутният вътрешен продукт , което значи, че " по-трудно може да извърши тези провокации . "
 Борисов към Европейски Съюз: Да накараме Съединени американски щати и Китай да се съобразят с чудовището на климата
Борисов към Европейски Съюз: Да накараме Съединени американски щати и Китай да се съобразят с чудовището на климата

" Комините дали пушат в Съединени американски щати, Китай или Виетнам, атмосферата го донася и при нас "

Според него, " когато се седи на една маса със страни, които имат много по-добър финансов запас , е мъчно да поставиш своите условия, в случай че не си квалифициран с проекти и тактики, които ясно да дефинират националния проблем ".

Досега ни е пречело терзанието , че когато се каже истината на хората, те ще останат недоволни , добавя той.

" Болезнената истина , която ръководещите се пробват да спестят на хората , е, че в Европейски Съюз към този момент са взети решения за политика към ограничение на производствата, които емитират нездравословни газове или газове, които способстват за климатичните промени ", разяснява Иванов.
 Апокалиптичните изказвания за изменението на климата са неверни и жестоки
Апокалиптичните изказвания за изменението на климата са неверни и жестоки

Homo sapiens се концентрира маниакално, лакомец е и е апатичен към по-бедните

Той добавя, че всяка страна би трябвало да понесе своята тежест и рано или късно въглищните централи би трябвало да бъдат затворени.

" Вече има взети решения . Европейски Съюз се движи в това направление и ние не би трябвало да подчертаваме върху битката против тези решения, тъй като те са общи , а по скоро да сложим националния проблем и да желаеме подпомагане от останалите страни-членки там, където считаме, че националният проблем не може да бъде решен единствено с вътрешни запаси ".

Според Иванов, този преход ще има значително въздействие върху цялата стопанска система и общество .

Енергийният преход изисква вложения и финансови запаси, които няма по какъв начин да не се отразят по веригата до консуматора , само че и силата от въглища също нараства, добавя той.
 US посланикът: Американски специалисти идват за „ Белене”
US посланикът: Американски специалисти идват за „ Белене ”

Новият дипломат очерта задачите си през идващите 3 години

" Изборът към този момент не е дали да запазим въглищните централи , а до това по какъв начин да осигурим равномерен преход , без да засягаме нито внезапно ползите на тези, които са заети в това произвеждане, нито сигурността на енергийната система да я сложим на карта ", изяснява енергийният специалист.

Според него, " без да имаме явен проект на държавното управление , препоръчан на полемика, ние всички останали ще акцентираме своите тези и гледни точки, без това да отразява общонационалния интерес. Там е терзанието , че към момента липсва показан на общо разискване обновеният проект " Климат - енергетика ", който би следвало да бъде изпратен в Брюксел до края на тази година .

" Това е документ, който би следвало да бъде разискван първо в България и по-късно да бъде изпратен в Брюксел като национална позиция ", разяснява Антон Иванов и прибавя, че за следващ път ще закъснеем и за следващ път ще се опитаме да претупаме полемиката .
 Не откачайте поради мръсния въздух
Не откачайте поради мръсния въздух

Да, въздухът в София не е като на Мусала или на Седемте рилски езера, само че и нервността не оказва помощ. Всъщност, от нервността се употребяват доста и то по този начин, че единствено мъглата се усилва, в нашите глави. А Сула приканва: Не откачайте!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР