Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни.

...
Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни.
Коментари Харесай

Петков в Украйна: Не може да гледаме разрушение и да кажем, че за българския интерес е най-добре да не виждаме

Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни. Не можем да кажем, че някакви хора умират, а нас не ни интересува. „ Продължаваме промяната “ ще гласуваме за военна поддръжка за Украйна. Това съобщи министър председателят пред публицисти в Бордянка.

Той изрази убеденост, че тази позиция ще има болшинство в Народното събрание.

„ Можем ли да си легнем умерено като част от Европейски Съюз и да кажем: „ Не изпращаме оръжие, дано руснаците си довършат този вид работа “. Това е позиция, която никой, който има почитание към естествения свят, не може да заеме. Тука имаме една естествена страна, към която летят ракети и взривяват жилищни здания “, разяснява министър председателят.

Петков беше безапелационен, че България ще застане до Украйна, тъй като „ е цивилизационен избор до коя страна желаеме да стоим “.

Той съпостави обстановката с нападението над Украйна и апелите на някои жители, че не би трябвало да се оказва помощ на Украйна, с цел да свърши войната по-бързо, с Априлското въстание.

По тематиката с съветския газ сподели, че от февруари месец страната ни е подготвена за подобен сюжет: „ Русия се опита да ни извива ръцете, само че ние няма да плащаме с рубли “.

Според Петков изявлението на Радев през вчерашния ден е било подбудено от недоумение: „ Позорната част е концепцията, че най-добре да не се оказва помощ на Украйна, с цел да свърши този спор по-бързо. Това споделя: „ Ние сме окей Русия да победи в този спор, с цел да ни се махна от главата “. Това не е позицията на демократичния свят. Не може да е позицията на България. Не може да виждаме гледки на опустошение и да кажем, че за българския интерес е най-добре да не ги гледаме “.

Припомняме, че президентът Радев през вчерашния ден се разгласи изрично срещу даването на оръжие на Украйна от страна на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР