Като част от балансираната и здравословна диета трябва да ядем

...
Като част от балансираната и здравословна диета трябва да ядем
Коментари Харесай

Ползи за здравето от яденето на червени боровинки

Като част от уравновесената и здравословна диета би трябвало да ядем разнообразни плодове и зеленчуци, с цел да сме сигурни, че получаваме всички нужни витамини и минерали. Червените боровинки са значим плод за здравето на нашето тяло и потреблението им носи доста изгоди за здравето.

Ето шест изгоди, които би трябвало да знаете.

Червените боровинки съдържат над 15 потребни витамина и минерали.

Червените боровинки са цялостни с доста витамини, минерали и антиоксиданти - те съдържат витамини A, B-1, B-1, B-3, B-6, C, E и K. Освен това в тях има протеини, калций, магнезий, калий, желязо, цинк, натрий и фосфор.

Наред с това са добре известни с това, че имат антиоксиданта, наименуван проантоцианидини (PAC). Антиоксидантите са значими за човешкото тяло, защото оказват помощ за разграждането и битката против нежеланите кафези. Те могат да оказват помощ за попречване на развиването на избрани дълготрайни болести.

Предклинични изследвания, извършени през 2016 година, тестваха избрани детайли от алена боровинка против ракови кафези. Тези опити демонстрираха, че някои съединения в алените боровинки могат да провокират гибелта или да забавят растежа на раковите кафези.

Червените боровинки могат да забавят хроничните проблеми, свързани с възрастта, като загуба наизуст и стареене на кожата.



Яденето на червени боровинки може да понижи кръвното налягане.

Доказателствата демонстрират, че някои от полифенолите, открити в боровинките, могат да бъдат доста потребни за понижаване на систоличното кръвно налягане. Редвоната консумация е потвърдено, че оказва помощ за понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести (ССЗ).

Изследванията демонстрират, че някои детайли от добавките от алена боровинка могат да оказват помощ за поддържане на положително равнище на холестерол и възстановяване на равнищата на липопротеините с висока компактност (HDL).

Червените боровинки съдържат детайли, които могат да оказват помощ за възстановяване на имунната функционалност.

Антиоксидантните им качества оказват помощ на човешкото тяло да се отърве от нежеланите кафези, които влизат в тялото ни най-много посредством храната. Когато усвояваме и разграждаме храната, тялото създава молекули, известни като свободни радикали. Антиоксидантите оказват помощ на тялото да се отърве от тези нежелани молекули и да защищити клетките от нездравословни бактерии.

Високите равнища на витамин С в алените боровинки оказват помощ на човешкото тяло да поддържа имунната си система подсилена, да се бори с кашлица и простуда.



Червените боровинки могат да оказват помощ при алергии.

При множеството алергии одобряваме антихистамини, а от време на време и противовъзпалителни медикаменти. Червените боровинки съдържат съединяване, наречено кверцетин, за което се счита, че оказва помощ за понижаване на възпалението.

Те са известни с това, че понижават риска от зараза на пикочните пътища.

Червените боровинки са родом от Северна Америка и исторически индианците са ги  консумирали, с цел да оказват помощ при болести на пикочния мехур и бъбреците. Основните антиоксидантни проантоцианидини (PACS), които се намират в боровинките, стопират избрани бактерии да се прикрепят към стените на пикочните пътища.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР