Като част от активната си програма за ефективно сътрудничество с

...
Като част от активната си програма за ефективно сътрудничество с
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО Варна провежда срещи с кметовете на областните градове

 Като част от дейната си стратегия за дейно съдействие с локалната власт, през тази седмица управителният съвет на ЕНЕРГО-ПРО се срещна с кметовете на Габрово, Горна Оряховица, Русе, Силистра и Добрич.

По време на срещите бяха дискутирани настоящите тематики от развиването на електроенергийния бранш – наложителната либерализация на пазара на електрическа енергия за дребните бизнес клиенти, предстоящата смяна в крайните цени на контролиран пазар от 1 юли 2021 година, както и капиталовите действия за развиване на електроразпределителната мрежа по райони.

Представителите на локалната власт бяха осведомени с процеса по отношение на наближаването на края на преходния интервал за наложителната либерализация за всички икономически клиенти, който е до 30 юни 2021 г

. Небитовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби, които до 10 юни 2021 година не сключат контракт за доставка на електрическа енергия на либерализирания пазар, ще преминат от 1 юли 2021 година на Доставчик от последна инстанция и ще заплащат електрическата енергия на цени доста по-високи от пазарните.

Процесът по прекосяването им на свободен пазар е динамичен, като клиентите вършат избор всред близо 50 снабдители на електрическа енергия, в това число и комерсиалното сдружение на ЕНЕРГО-ПРО на свободен пазар. Останалите на стандартизиран контракт икономически клиенти са представители на дребния бизнес, с ползване сходно на битовите клиенти. До момента те не демонстрират деен интерес за избор на снабдител.

В полемиките сред ЕНЕРГО-ПРО и локалната власт беше наранена тематиката за предстоящите нови цени на електрическата енергия на контролиран пазар от 1 юли 2021 година Според направените оферти от електроразпределителното и електроснабдителното сдружения от групата ЕНЕРГО-ПРО, общото нарастване за битовите консуматори на контролиран пазар се чака да бъде 1,7%.

Увеличението е изчислено при в този момент настоящите цени на всички останали участници на контролирания пазар, без да бъдат регистрирани промени на цените, които те биха декларирали за одобряване от КЕВР за идния ценови интервал. Ценовите заявки на двете сдружения ще бъдат импортирани в КЕВР в период до 31 март 2021 година

Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО показа пред кметовете осъществяването на капиталовата и ремонтната стратегии на мрежовото сдружение Електроразпределение Север за 2020 година и капиталовите планове за настоящата 2021 година

Прогнозата за идните вложения е в размер на 40 млн. лева годишно в идващия тригодишен регулаторен интервал.

По време на срещите бяха разискван вложенията по райони и споделени главните цели в електроразпределителната активност – възстановяване на работата на електроразпределителната мрежа и качеството на доставяната електрическа сила, както и повишение на сигурността на снабдяването с електрическа сила на клиентите на сдружението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР