Като бивш министър, никога не съм бързал да говоря за

...
Като бивш министър, никога не съм бързал да говоря за
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Харвардците дойдоха да хапнат малко, на готово

" Като някогашен министър, в никакъв случай не съм бързал да приказвам за един човек, на койко трябда да му се даде един толеранс от 100 дни. Липсата на опит си споделя думата. Един министър не може да тръгне по този начин по по роднински най-малкото. Нека, ще изчакам, да изчакаме, по този начин би трябвало да бъде, дай късмет на един човек. Аз не упреквам това момче, само че запитвам Кирчо, който питаше Бойко по какъв начин ги намира по бензиностанциите: а той по какъв начин ги намира по читалищата? "

Това разяснява скулпторът Вежди Рашидов пред Пик ТВ за настоящия министър на културата.

" Трябва да знаеш тези 18 000 индивида в областта на културата, да раздаваш вярно бюджетите. Разбира се, че би трябвало да подпомагаш родната просвета в европейски мащаб. Затова закононарушение е българската просвета да е в положение на некомпетентност ", продължи той. " Но дано, създателите очевидно са щастливи. При мен създателите бяха нещастни, бяха се разплули, кафенета правеха, Прокопиев, жена му, Ванката Кръстев ", уточни Вежди Рашидов.

" Неговата роля беше да изгони една медия, като полицай. Аз не съм си разрешил да храча медия. Медията си е медия“, разяснява той и министерстването на Велислав Минеков и репресията против " Труд ". " В " Капитал " каква е свободата на словото ", попита той. И напомни триумфите на родната просвета, които не са били похвалени с една добра дума във въпросното издание.

" Тошко желаят да вземат Българска национална телевизия. За каква независимост приказваме? Слави Трифонов да наложи собствен човек... ", възмути се Рашидов. " Културата е периферно министерство, приказва се единствено там, където мирише на кюфтета, кебапчета, бензин, вземане-даване. От Никита Михалков през вчерашния ден четох нещо: Властта е тази, която може да ухажва културата, а не културата властта. Като разделим съветския народ от властта, съветският народ е един популярен народ. Аз разделям в тази война, не разясня политически, нито един създател няма да е за гибелта и на един-единствен човек. Самата просвета, тя кълне хубави плодове тъкмо във времена на рецесии ", продължи коментара си Вежди Рашидов.

" Първо е унизително държанието на това ръководство. Това не е ръководство, което е загрижено за българския народ, а за ползите на едни външни хора, с които си пият кафето. Народът не е в това кафе. Не бива да се предава народът. Аз запитвам, като се сложихме толкоз доста, като огромна част от нашето население се топли с енергийни мощности на избрани нации, това не е ли интерес на българския народ? Кои са тези хора, че ще дефинират ориста на народа? Кой ще ги стопли? Всеки ден олиото, ще пораства до 10 лева, несъмнено ще пораства, само че какво ще яде твоят народ? Това е, ползата на неговия народ. Аз ще го запитвам, като свърши войната, другата зима кой ще стопли българския народ? Петрол ли, газ ли ще докарат от Америка ", съобщи Рашидов.

" България е подготвена страна, пристигнаха в този момент харвардците да хапнат малко. Те пристигнаха на готово. Държавата е направена от нашите лекари, летци. 2 млн. души емигрираха на открито, единствено двама се върнаха - Жорж Ганчев и Просто Киро. Това държавно управление би трябвало да се маха, то е нездравословно. Всеки ден вършат гафове. Те нищо не са създали, през целия ден са по медиите и приказват. Какво направиха за тези 3 месеца ", продължи той.

" От улицата. Къде бяха? От стадиона, от концертите на Слави Трифонов, чалгата, оттова пристигнаха. Това е възпитанието. Агресивност, опростачване и останалото - носеха кръстове, замерваха с яйца, това беше обругаване и след това стана министър на културата. Това е знамение някакво в света ", сподели скулптурът по адрес на новите лица в сегашната власт.

" Гешев ги направи на маймуни всичките събрани дружно. Те не познават Конституцията, няма правила, те не могат да го покътнат, има закони, които не разрешава това. Второ, тази засегнатост върху Висш съдебен съвет, 30 души са, не се прави по този начин, каква е тази засегнатост върху тях? Каква е тази министърка? Обидно е, когато се правиш на повече компетентен, в сравнение с си. Тя не става за тая работа, тя би трябвало да напусне. Една година Гешев ли е казусът? Те по тази причина ли са пристигнали? Да клатят Гешев... няма ли да работят тези хора ", попита Вежди Рашидов.

" Една година Слави Трифонов си правеше шоу и докара рецесията. Изтърваха цените. Една година, до момента в който Слави се забавляваше, нарастна газта, хлябът, житото, животът. Кой ще дава отговор по тази причина? Една година тези хора ще работят или ще седят по малките екрани, ще лющят и ще клатят Гешев? Сега и война излезе, тези хора няма ли да седнат да работят? Цял ден този Кирчо е по малките екрани. Неполезни хора. Те не са потребни ", регистрира възмутено Вежди Рашидов и добави:

" Тези хора обърнаха тил на Радев ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР