Като българска майка с близо 20-годишен стаж, смея да твърдя,

...
Като българска майка с близо 20-годишен стаж, смея да твърдя,
Коментари Харесай

МОН, РУО–София, вие сте пълни .......!

Като българска майка с близо 20-годишен стаж, дръзвам да настоявам, че съм минала през съвсем всички провокации, които благата ни татковина предлага, с цел да се отгледа едно дете. Като се стартира от раждането, яслата, градината, първи клас... само че сериозната точка блества в избухливо алено в 7 клас. Или с други думи - нищо не знаете за родителството, в случай че нямате седмокласник.
Още от 5-6 клас се стартира оглеждане за учебни заведения, частни учители и школи, тъй като безплатното ни платено обучение не може да обезпечи съответна подготовка за матурите от дълго време не е срамна загадка. Но в 7 клас животът на хиляди български фамилии се трансформира радикално. Няма събота и неделя, няма празници, няма капризи - всички нерви, пари, целият мироглед е концентриран върху матурите след 7 клас и обвързваното с него кандидатстване. Че така наречен " елитни " гимназии към този момент не са това, което бяха, е различен въпрос. Важното е, че хората към момента се борят за най-хубавото за детето си и не щадят нищо. Цяла година, преливаща от математика, олимпиади, тези " какво е желал да каже създателят ", безчовечен старания да обясниш на детето за какво е нужно цялото това изпитание отвън учебната стратегия... Цяла година в очакване на заветния 3 юли, когато излиза първото класиране. Няма планувана отмора, няма лято, тъй като не е ясно къде и по кое време ще се класира детето. Цяла седмица сред крайния период за подаване на документи и излизането на първото класиране, което тази година беше оповестено, че ще излезе до 3 юли. Е, излезе към 10 часа на 3 юли, с цел да бъде свалено скоро по-късно.
Личните старания на хиляди деца и фамилии, очакванията им, вложените им средства бяха изтрити дружно с изгубването на класирането. Часове по-късно в подмяна на цяла година подготовка Ваня Кастрева още веднъж се усмихваше! Беше дадено, че до края на работния ден класирането ще излезе и това се случи тъкмо в 17 часа и 28 минути. Истината е, че след тази преживелица всеки родител и дете ще се съмняват дали са били класирани почтено, колкото и Кастрева да се усмихва.
Министерството на образованието и Регионалното ръководство на образованието-София хвърлиха на боклука напъните на хиляди деца. Но положеният труд на учениците сигурно не е бил безрезултатен в дълготраен интервал - негодните са МОН и РУО-София, тъй като точно те, които дефинират на какви критерии би трябвало да дават отговор децата, не си свършиха работата. Оказаха се негодни - подобаващи да се назовават български служители.
А до второто класиране родителите имат два дни, в които да подадат документи за идващия стадий, въз основа на първото класиране. След историческото компроментиране на първото класиране дали няма да последва исторически неуспех на кандидатстването на учениците от 7 клас?
Автор: Евгения Гигова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР