Като аргумент, че условията в българските арести не са чак

...
Като аргумент, че условията в българските арести не са чак
Коментари Харесай

Гешев За Условията В Арестите: Това Не Е Шератон!

Като мотив, че изискванията в българските арести не са чак толкоз неприятни, Иван Гешев зададе контра въпрос за какво Баневи са бързали да се върнат в България.

Припомняме, омбудсманът Мая Манолова изпрати рекомендации на правосъдния министър Цецка Цачева за изискванията в ареста след тъжби подадени към нея от Иванчева и Петрова. След това пък ПР на кметицата Петър Кърджилов оправи апел към медиите да упорстват за снимане на изискванията в двата ареста в София.

На този апел министерството на правораздаването отговори като съобщи, че не може да обезпечи достъп на медии до пространствата, защото достъпът до арестите е със специфичен режим на надзор и защита и достъпът до тях е строго регламентиран в законови и подзаконови актове.
В началото на седмицата имаше планувана среща при министъра на правораздаването по тематиката, която обаче бе анулирана поради ангажираност на основния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов.

По тематиката за връщането в страната на търсените от прокуратурата Арабаджиеви, Гешев бе подигравателен: " Те пътуват към България, най-малко по този начин споделя юристът им, и по този начин три месеца. "

За обвиняванията против Митьо Очите зам.-главният прокурор бе по-категоричен, че той пътува, като процедурата е на равнище администрация. И за Митьо Очите Гешев чул, че се е оплаквал от изискванията в ареста.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР