Като адвокат дясната ръка на Кирил Петков - Лена Бориславова,

...
Като адвокат дясната ръка на Кирил Петков - Лена Бориславова,
Коментари Харесай

Подписът, принтерът, Корал... Как бивш съратник на Кирил Петков го обвини в измама

Като юрист дясната ръка на Кирил Петков - Лена Бориславова, е фалшифицирала документи, с цел да излезе той от Управителния съвет на неправителствената организация " Да запазим Корал " - условие по закона за администрацията. Става въпрос за 2021 година, когато днешният съпредседател на " Продължаваме промяната " бе назначен за длъжностен министър на стопанската система.

Историята е на няколко дни, като бе оповестена от уеб страницата " Биволъ ", а през днешния ден с лицето си, с цел да я опише застана и някогашният сподвижник на Петков по опазването на един от трите плажа за природосъобразен туризъм Атанас Русев. Бивш, тъй като от години връзките им са влошени, съдейки и по изявленията във фейсбук групата на организацията.

Русев, както и журналиситът от " Биволъ " Асен Йорданов, бяха посетители в ефира на бТВ. Двамата упрекнаха Петков, Бориславова, която стана след това началник на кабинета на Петков като министър председател, както и бившия прредседател на Народното събрание, в този момент заместител - Никола Минчев, в документна машинация и подправяне на подписи. Като даже цитираха номера на принтера, на който това е било осъществено, според тях. 

Както стана ясно, действието се развива през 2021 година, само че в този момент, три години по-късно, към този момент е намесена и ДАНС. 

" Излязъл съм през 2021 година от организацията, гордея се, че запазихме плажовете за природосъобразен туризъм - и трите.

Извенъж отникъде в предизборната акция, следващият фишек от ДАНС идва три години по-късно: " ужасно е, че Кирил Петков е излязъл от организацията... "

Едновременно с това разбрах, че съм си слагал и ботокс - в един от вестниците. Те могат да си измислят ужасно доста компромати: ПИК, " Гласове ", " Биволъ ", някакви измислени медии... " - бе реакцията на Кирил Петков през вчерашния ден пред БНР.

А през днешния ден излезе и с умишлен фейсбук пост (виж долу), в който упрекна Русев, че ходатайствал за това да извади свързвания със СИК Румен Николов - Пашата от " листата с 19 евентуални нарушителя на дълбоката страна ", който Петков даде на прокуратурата през 2022-а.
За какво става дума?
На 27 април " Биволъ " разгласява материал, озаглавен " ". 

В основата е условието на Закона за администрацията:

" Министър-председателят, заместител министър-председателите, министрите, заместник-министрите, посочените в алинея 4 еднолични органи и техните заместници и членове на колегиални органи, регионалните шефове и заместител регионалните шефове не могат да са членове на орган на ръководство или надзор на юридическо лице с нестопанска цел, комерсиално сдружение или кооперация ".

" Да запазим Корал " е юридическо лице с нестопанска цел. Според антикорупционния закон лицата имат месец да създадат действия да се освободят от старите си търговски или Неправителствени организации длъжности.

Указът за назначение на служебния кабинет е от 10 май 2021 година, а действително Петков встъпва в служба на 12-и. 

" Кирил Петков е бил " освободен "  от длъжността си на шеф в сдружението за отбрана на Корал, само че с цената на фалшифицирано пълномощие, подправени документи, протоколи и подписи на другите членове от сдружението. Неистинските документи са били входирани в Агенцията по вписванията не от различен, а персонално от юрист Лена Бориславова, с нейния дипломиран електронен автограф (КЕП) " - твърди " Биволъ ".

Според публикацията " на 13-и май в 1:39 часа след среднощ, Лена Бориславова си изготвя подправено пълномощие с което може да се разпорежда изцяло с гражданското съдружие " Да запазим Корал "  и подписва това пълномощие с подправен автограф на ръководителя на сдружението Атанас Русев. Подписът на пълномощното не е саморъчно положен, а е изкопиран 1:1 от публични документи на сдружението, в тази ситуация спесимен на подписа на шефа на сдружението. "

Русев удостовери тази заран по бТВ, че не е полагал автограф.

Същата нощ е направен и протокол от Общо заседание на сдружението на 6 май 2021 година, с една единствена точка в дневния ред - освобождаването на Кирил Петков от Управителния съвет на сдружението. На негово място в УС влиза Мартин Драгулев, който наследява целия бизнес на Петков, само че е чужд за НПО-то, четем още. В протокола също попадат подписи - на Русев и Драгулев, като Русев още веднъж отхвърля да е подписвал собственоръчно.

Следва протокол, по отношение на разлепване на покана за привикване на Общо заседание с дата 21.04.2021 година, подписан от Кирил Петков. И там има автограф на Атанас Русев, съгласно " Биволъ " и самия него - заимствуван за трети път от остарял документ.

Последно: попада и декларация съгласно закона за юридическите лица за истинността на гореописаните документи от името на Атанас Русев.

" На нея също е подложен фалшифицираният автограф на Атанас Русев. Документът е с дата 13.05.2021 година формиран в 1:41 часа през нощта. Две минути след съставянето на подправеното пълномощие на Лена Бориславова.

Фалшифицираният автограф на Атанас Русев е еднакъв и в двата документа и си проличава, че е сканиран, а не саморъчно положен. Дори си проличава квадратчето, с което софтуерно е отсечен единствено подписът ", написа уеб сайтът, като разгласява документите.
Принтер с номер...
Тази заран " Биволъ " излезе с още една обява по тематиката: " ".

Публикуването на материала съответства с присъединяване на Русев и Йорданов в народен ефир, като те описаха какво според тях показвали метаданните за направените документи. Твърдят, че този за истиността им е направен от някогашния сътрудник на Бориславова в адвокатската адвокатска фирма Никола Минчев. Иначе съставител и редактор в документите е тя.

В ефир Йорданов цитира и точния номер на цветния принтер " Коника ", като твърди, че с подобен разполага адвокатската фирма, в която двамата адвокати от Политическа партия са работили преди да влязат в политиката - " на петия етаж ".

" Същата машина е снимана, т.е. и оръдието на труда е засечено. "

Русев отхвърля да е приказвал с Петков за излизането му от УС преди три години, нито в миналото да е разговарял с Бориславова (в случая тя е била адвокат), само че пък за него тя е извадила подправено пълномощие да се разпорежда със сдружението. Не е имало и общо заседание по това време (имало такова година по-късно и то за смяна на управителния съвет). 

" Всички тези документи са изфабрикувании ", съобщи Русев.

Видял в ДАНС въпросните документи, твърди още той. Като след това съобщи, че е подал сигнал през юни мииналата година.

" Никой не ни е викал в ДАНС, ние сами отидохме в ДАНС " - посочи и Йорданов.

Как сте били сюрпризирани, като сами сте подали сигнала - бяха запитани от водещите на бТВ.

На което Русев съобщи, че те са подали сигнал, че се е случило нещо непозволено, а към този момент в ДАНС открили цялостния размер да документите. От думите му се разбра, че не всички били оповестени в началото на уеб страницата на Агенцията по вписванията.
Защо чак в този момент?
А за какво чак в този момент, и то преди избори за нещо, което Русев твърди, че е открил от дълго време?

- Защото сметнал, че до момента в който Петков е министър председател, Бориславова началник на политическия му кабинет, принципалът на Агенцията по вписванията е министърът на финансите, разбирай - Асен Василев (другият съпредседдател на ПП), документите щели да " изчезнат ".

Това обаче беше преди повече от години, припомниха му водещите. Отговори Асен Йорданов: че разбрали, че до момента в който Петков е бил в " сглобката ", прокуратурата девет месеца " шиканирала случая ". Двамата с Бориславова даже не били разпитани, а казусът е в Бургас, при все че участниците са в София.

Русев бе запитан и по кое време е развалил връзките си с индивида, с който ги е свързвало 20-годишно другарство. Откакто Петков станал министър председател, твърди. След което описа, че това е станало поради съидейника му в идеята за запазване на горите Александър Дунчев, който " замалко " не бил убит от НСО при среща с Петков и Бориславова.

За скандал в Министерския съвет сред Петков и Дунчев по това време се знае импровизирано от дълго време. Но кулоарните разкази не включват разстрел на зеления деятел (бивш началник на анегнцията по горите и народен представител от " Промяната " ). В този интервал трябваше да има промяна на Агенцията по горите, съгласно предизборното заричане на Политическа партия, която по този начин и не се реализира.

Дунчев пък обвиняваше обществено съдружния сътрудник Българска социалистическа партия в безпринципни назначения в бранша, който се падна на левицата при реденето на министерските постове. Самият Дунчев не споделя тази история. По-късно се отхвърли от политиката, обвинявайки Политическа партия, че не е защитила горите.

Иначе през вчерашния ден разяснява и самата Бориславова.

" По никакъв метод не се тормозя от инспекция, обвързвана с това общо заседание. И всичко, което мога, ще спомагам на всевъзможни проверяващи органи да излезе истината.

Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към миг, в който той е встъпил в служба като министър на стопанската система? Това са обстоятелства, които могат да се видят в Търговския указател ", съобщи.
Кой е действително Атанас Русев и на чии ползи служи?   
След двата материала и присъединяване на Русев, Петков реагира с фейсбук пост - с обвиняванията за Пашата.

" Смут в дълбоката страна:

Познавах Атанас Русев като кайтист и деятел на идеята за плаж Корал.

За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022.

През февруари 2022, тогава като министър председател, подадох лист от 19 лица на Иван Гешев  - в този миг основен прокурор.  В листата е и Румен Николов – Пашата – една от водещите фигури на СИК, другар и съучастник в доста инициативи на Бойко Борисов. 

В същия ден, в който описът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази заран по този начин артистично се възмущаваше от „ неправдите “, ми звъни сърдит и ми споделя, че не е трябвало да поставям Пашата в моя лист.   

Аз му отговорих, че никой не е над закона и съм станал министър председател тъкмо с цел да трансформира дълбоката страна и че хора като Пашата би трябвало за бъдат разследвани от органите на реда.   Той се ядоса и затвори телефона.

След това се обади на татко ми, който познава също от Корал и му викам за какво съм поставил Пашата в листата от 19 евентуални нарушителя на дълбоката страна.   В оня миг татко ми не е самичък, има още един човек с него, който става свидел на този диалог и може да го удостовери. 

И в този момент запитвам - кой е действително Атанас Русев и на чии ползи служи?  

Кой го задейства в този добре готвен по прелиминарен сюжет скандал тъкмо в този миг? "

Превантивно запитан за това, Русев призна, че познавал Румен Николов, само че не можа да си спомни сходно позвъняване. Бил никой, че да ходатайства за такива работи.


Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР