Като абсурдни определи идеите на премиера за избягване на нови

...
Като абсурдни определи идеите на премиера за избягване на нови
Коментари Харесай

Незабавно - оставка на ЦИК и разпускане на НОЩ искат от АБВ

Като неуместни дефинира концепциите на премиера за отбягване на нови избори водачът на АБВ. " Трите предложения на Борисов са неуместни ", съобщи той. " Правителство на ГЕРБ няма по какъв начин да се образува - Борисов е отровен и никой няма да рискува днешния си политически ден, втората му концепция - да даде 10 души на " ИТН " - това е отношението на Борисов към парламентаристите и парламентаризма ", разяснява той и изрази неразбиране кой ще провежда кастинга за тези 10 души. Това е неуместно изказване, тое политическо унизително ",  разяснява Петков. Третото предложение на Борисов - за Велико национално заседание, също е неуместно, безапелационен е Петков. " Какво ще прави Велико народно събрание - промени в Конституцията, какъвто план няма? Ще трансформира Конституционното устройство?.. ", изрази неразбиране Петков. По думите му концепцията през днешния ден да се разсъждава от позиция излизане от обстановката на това Народно заседание, посредством избор за Велико народно събрание не е безапелационна. " Няма ясно дефинирани цели и задания на Велико народно събрание – това са бръщолевения, зад които няма мисъл ", разяснява той. Петков счита, че за България мощното решение е полупрезидентска република и направи поръчка, в случай че се тръгне на спор за конституционното устройство на страната, АБВ да отстояват с причини тази теза.
" Въпросът за присъединяване на АБВ в президентските избори есента се предшества от способността или неспособността на това Народно заседание да образува кабинет, сподели водачът на АБВ и акцентира, че АБВ не изключват опцията да не се образува държавно управление.
Според Петков, първият мандат за сформиране на кабинет, даден на ГЕРБ, ще се провали. " Вторият – на Трифонов – смятам, че той ще го върне и въпросът пред Радев ще е на кого ще връчи третия мандат и какви ще са упованията ", добави водачът на АБВ.
Той предсказа още какво ще забележим от идващия парламент - ликвидационни препоръки, енергийни провали, транспортен прелом и напомни наследството - в края на март имаме 656 млн. недостиг...имаме за една година 2 милиарда утежняване на ресурса в държавната хазна.
" Включително служебното държавно управление ще е изправено пред тези 656 милиона недостиг. Този недостиг е разхвърлян от джипката нагоре и надолу. Защото този 1.4 милиарда остатък от предходната година не стигна до действителния бранш, туризма, неосигуряващите се... Те бяха диво популистки разходвани и целево – за противоположен обир ", уточни Петков.
Той очерта и параметрите на транспортния прелом - по скоростта на влаковете - преди пътническите са се движели с 95 км в час, а предходната година - с 80 км в час при милионите вложения, товарните пък са имали междинна скорост 65 км, а в този момент - 40 км.
" Имаме съображение да считаме, че идващият състав на Народното събрание ще е функционално необразован ", сигнализира още Петков и се усъмни в капацитета на новоизбраните депутати да намерят решения за секторите, в това число за злополуката в аграрния. " Буди боязън какъв би бил съставът на правната комисия. От това което виждаме изпитваме мощно безпокойствие каква би била продукцията на последващо Народно заседание ", добави Петков.
Лидерът на АБВ призна: " За нас резултатът от изборите е неуспех ". За левицата, разяснява, че резултатът от изборите е пагубен и даде висока оценка на вълната Слави Трифонов. " Това е вълна, която в някаква степен изсмуква и нас, само че първичния разбор демонстрира, че не малак част от хората видяха в Има Такъв Народ инструмента Борисов да бъде затрит ", означи Петков и поздравявайки ги за резултата им пожела този резултат да бъде зависещ на българските жители.
За незабавна оставка на ЦИК и неотложно разформироване на Националния действен щаб упорстват от АБВ, а доколкото към новоизбрания парламент може да има упования - незабавни промени в изборната нормативна уредба, като се подсигурява 100% машинно гласоподаване, без повтаряне на хартия, съобщи още водачът на АБВ.
Той укори ЦИК за съучастничество в изборния безпорядък и в слагане под подозрение на изборния резултат. ЦИК пое да се занимава с машините, реши какви да са протоколите и стана неуместна работата на секционните комисии, също така в ЦИК има несъществуващи към този момент партии и следва съставът й да бъде обновен, уточни Петков.
За желаните нормативни промени той разясни: " Първата стъпка е 100% машинно и единствено машинно гласоподаване и незабавни ограничения по въвеждане на електронното. Всичко останало е обслужване на ползите на Борисов и шайката към него ".
Искането за неотложно разформироване на Националния действен щаб (НОЩ) Петков аргументира с неналичието на причини за техните решения, дейности и бездействия. " Убедени сме, че ще пристигна време от тези хора да се търси отговорност ", сподели Петков и добави: " За тях конюнктурата, постът е всичко, за тях здравето на нацията е нищо ". Той напомни, че поради прекъсването на планови интервенции и пазенето на ковид-места в лечебните заведения докара до огромния брой смъртни случаи предходната година. " 10 хиляди българи предходната година умряха поради хаоса и неспособността на здравните управляващи ", посочи Петков.
АБВ упорстват при структурирането на такова звено като инструмент на страната, в него да намерят място инфекционисти и епидемиолози, сподели още водачът на партията и заяви, че ще упорстват идващият здравен министър неотложно да уволни държавния хигиеничен контрольор, който по думите му е некадърен да извърши със наличие от позиция на публичния интерес ролята, която има. " При структуриране на нова такава оперативна единица, вършим и предложение за включване на доцент Мангъров, тъй като подобен вид експертиза е нужна на страната, в случай че желаеме да заложим на професионализма ". 
, който беше кандидат-депутат от АБВ, изрази очаквания, че " с новото Народно заседание, отпред на хората, които ръководят пандемията в страната ще застанат същински епидемиолози и хора, които схващат от инфекциозни болести, а не хора, които заради обстоятелството, че били чели доста, са поставени там да извършват непознати нареждания ".
 Румен Петков: Гласувах за естествен живот и работеща страна Румен Петков: Гласувах за естествен живот и работеща страна
Председателят на АБВ Румен Петков упражни правото си на глас. Той съобщи, че през днешния ден не трябва да се вършат взаимни отстъпки, защото...
Румен Петков заяви, че АБВ са предложили на доцент Мангъров да продължат взаимната си работа и акцентира, че са АБВ единствени се изправят пред обществото със устрема за естествен живот и работещи институции.
Стои и въпросът дали Министерство на вътрешните работи е в положение да се опълчи дейно на пазаруването на гласове, сподели още Петков и уточни образци от региони с преобладаващо ромско население.
Лидерът на АБВ е безапелационен, че България се нуждае от нов ляв алианс, нов ляв индивид и че в новия парламент няма отчетливо виждане за лява политика. Той е уверен, че е необходим разговор в ляво-центристкото пространство и намиране на решение, другояче пагубната наклонност ще добие необратим темперамент.
Лидерът на младежката организация на АБВ Пламена Заячка, която също беше от кандидат-депутатите на АБВ, съобщи, че одобряват изборите като генерална подготовка към есен за още по-добра акция и доста по-добро показване.
 
 Политическа партия АБВ закри предизборната си акция със светлинно шоу (ВИДЕО) * Политическа партия АБВ закри предизборната си акция със светлинно шоу (ВИДЕО)*
Политическа партия АБВ сложи финала на предизборната си акция със светлинно шоу. Върху емблематичната фасада на ЦУМ със тон и атрактивна анимация...
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР