Като 15-годишна младата британка Шамима Бегум решава да напусне дома

...
Като 15-годишна младата британка Шамима Бегум решава да напусне дома
Коментари Харесай

Прокълната: Британка се омъжи за джихадист от ИДИЛ в Сирия, роди три деца, и трите умряха ВИДЕО

Като 15-годишна младата британка Шамима Бегум взема решение да напусне дома си и да замине за Сирия в компанията на двама другари. През февруари 2015 година тя се включила към ISIS, ожени се експресно. Но по-късно всичко в живота й тръгнало надолу.

Днес обаче тя е в лагер измежду нищото в Сирия и моли английските управляващи да й върнат поданството и да й разрешат да се върне на Острова.

„ Предпочитам да умра, в сравнение с да се върна в терористичната организация “, споделя 22-годишно момиче, което се намира в лагер в Северна Сирия, следен от въоръжени пазачи.

EXCLUSIVE: 'Are you a terrorist?' -

Former ISIS bride Shamima Begum thought she was 'doing the right thing as a Muslim' by joining ISIS and she 'did not want to hurt anyone'.

Watch GMB now
— Good Morning Britain (@GMB)

В изявление за предаването на ITV „ Добро утро Англия “ затворничката Шамима съобщи, че ИД я е убедили, че нещата, които прави, са изцяло верни, само че твърди също по този начин „ че няма опрощение да се убиват хора в името на Бог “.

"Съжалявам, скърбя, " споделя тя.

Тази сряда тя изясни в телевизионно предаване онлайн, че е отпътувала за Сирия, тъй като считала, че „ прави вярното нещо като мохамеданин “.

„ Не желаех да нараня никого в Сирия или на никое място другаде по света. "Тогава не знаех, че това е фетиш към гибелта, мислех, че това е ислямската общественост. "

По време на изявлението „ Добро утро във Англия “ тя се обърна към Борис Джонсън и го помоли да й разреши да влезе още веднъж в Обединеното кралство и да заведе дело за възобновяване на поданството си, което бе анулирано през юли 2020 година


„ Очевидно се борите с екстремизма и тероризма в страната. „ Искам да оказа помощ с това, да споделя моя опит с тези екстремисти, да им обясня какво споделят и по какъв начин убеждават хората да вършат това, което вършат “, сподели тя.

В Сирия тя се омъжва за войник ​​на „ Ислямска страна “ и живее в Рака, столицата на самопровъзгласилия се джихадистки халифат. Тя остава там четири години, до момента в който не е открита в лагера.

След като напуща Англия, тя ражда три деца, само че и трите умряли преди двегодишна възраст.

„ Не знам по какъв начин и за какво умряха. Някои хора ми споделиха, че имат белодробна зараза и повода може да е нечистият въздух, който дишаха, " чуди се майката.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР