Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за

...
Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за
Коментари Харесай

Ню Йорк забранява добива на биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничение на добива на Биткойн (ВТС) в щата

Във вторник Кати Хочул подписа закон, който ще забрани добива на множеството криптовалути, осведоми.

Законодателството вкарва двугодишна възбрана за издаване на нови или възобновяване на съществуващи разрешителни за осъществяване на рандеман на криптовалути, захранвани с изкопаеми горива (Proof-of-Work).

В изказване, Хочул съобщи, че желае Ню Йорк да остане „ център на финансовите иновации„, само че също по този начин акцентира нуждата да се отговори на възходящите опасения по отношение на въздействието на добивната промишленост върху околната среда.

Според информацията законът постанова единствено краткотрайна, двугодишна възбрана. Ако дадена компания не употребява възобновими енергийни източници, тя няма да може да продължи да работи в щата.

Законопроектът беше признат от Сената на щата Ню Йорк по-рано през юни тази година, само че губернаторът Хочул до момента се въздържаше да го подпише заради неофициалния напън от страна на промишлеността.

Ню Йорк се трансформира в известен избор за миньорите в Съединени американски щати заради евтината си хидроенергия и неизползваните въглищни електроцентрали, които могат да бъдат пренасочени към големи минни стопанства.

Според информацията основаните в Ню Йорк добивни компании са отговаряли за почти една пета от хашрейта за рандеман на ВТС в Америка към края на предходната година. Оттогава обаче процентът на е понижен доста вследствие на възбраната.

В допълнение към прекъсването на подновяването на съществуващите разрешителни за рандеман, новият закон също по този начин ще попречи на и на заявките, които са в развой на разглеждане сега.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР