Катерина Ковачева е избрана за финалния кръг на световния формат

...
Катерина Ковачева е избрана за финалния кръг на световния формат
Коментари Харесай

Българка сред финалистите на конкурс за най-изявените млади личности на света

Катерина Ковачева е определена за финалния кръг на международния формат на Junior Chamber International (JCI) - Десетте най-изявени млади персони на света за тази година. Тя е номинирана в категория " Принос към децата, международния мир и/или човешките права ".
От през днешния ден до края на седмицата е отворено гласуването на публиката на формалната страница на Програмата. Вотът ще се вземе поради дружно с оценката на интернационалното жури при избора на топ 10 на Най-изявените млади персони на света за 2019 година
Катерина е психолог във Фондация " За Нашите Деца ". Паралелно с това взаимно с фондация Тръст за Социална Алтернатива предлага образования за учители, свързани с тематиките за дискриминация, стандарти, предубеждения към уязвими групи деца и приобщаващо обучение. Преди това е взела участие в доста доброволчески акции, свързани с деца в рискови групи.
Целта на Катерина е на първо място да се понижи броят на изоставените деца в България, както и да се усили броят на осиновените деца. Убедена е и, че, с цел да се случи желата смяна, би трябвало първо да се работи с хората, които непосредствено са въвлечени в осиновителната тематика - биологични родители, осиновени и оснивители. Защото всяка година в България се изоставят почти 1000 деца от 1000 майки без поддръжка, а искащите да осиновят са почти 1500.
Убедена, че идеята й е с необятна социална значителност, Катерина развива психическа експертиза в областта на осиновяването и е един от най-младите експерти в региона. Всяка година тя образова минимум 150 кандидат-осиновители. Работи с десетки деца и техните осиновители, а публикациите, които разгласява, се четат от стотици хора.
Основите на премиите TOYP са сложени в Съединени американски щати през далечната 1938 година От 1983 година те стартират да се организират и в редица страни, където има представителства на Junior Chamber Internatonal. А в България началото на тези годишни оценки бе сложено през 2015 година
България има представител на влиятелния конкурс с интернационален формат на програмата за трети път. Сред полуфиналистите на програмата страната ни е била през 2015 и 2017г.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР