Катерина Евро, Силвия Лулчева, Силвия Петкова, Силвия Стойчева, Мона Гочев

...
Катерина Евро, Силвия Лулчева, Силвия Петкова, Силвия Стойчева, Мона Гочев
Коментари Харесай

БГ звезди срещу тестването на козметика върху животни

Катерина Евро, Силвия Лулчева, Силвия Петкова, Силвия Стойчева, Мона Гочев и Иван Тишев се включиха със своите домашни любимци в световната акция на The Body Shop против жестокостта към четириногите.

В началото на лятото една добра идея сплоти най-големите български звезди. Актрисите Катерина Евро, Силвия Лулчева, както и звездите от хитовия български филм „ Революция Х “ Силвия Петкова, Мона Гочев и Иван Тишев, се оповестиха против тестването на козметика върху животни. Всички те се причислиха към световната акция на The Body Shop и Cruelty Free International, която приканва да се постави завършек на жестоките опити върху четириноги в международен мащаб. За да поддържат самодейността, българските звезди алегорично вързаха шалче на своите кучета и котки с надпис „ I am forever against animal testing “.

Кампанията „ Forever Against Animal Testing “ упорства за възбрана на тестването на козметика върху животни на всички места по света. Инициативата се стреми да събере над 8 млн. подписа в петиция, която да бъде показана пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Крайната цел е да бъде призната интернационална спогодба, с която нечовечната процедура да бъде прекъсната вечно. Всеки може да поддържа идеята на адрес https://www.foreveragainstanimaltesting.com/page/9986/petition/1

В България акцията получи огромна поддръжка освен от звездите, известни от екрана, а и от известни блогъри и бюти специалисти. В нея се включиха Мария Илиева от La Martinia, Ивана Александрова от Dream of Joe by Ivana Aleksandrova, Пирина Воденичарова от Empirina, Елена Дойнова от Maquilab, Адриана Ангелова от My Beauty Madness, фотографите Изабел Басмаджиян и Цветелина Копчева, както и гримьорката Силвия Стойчева.

Тhe Body Shop е първата интернационална козметична марка, която поддържа подобен тип  самодейност. „ Искрено имаме вяра, че никое животно не заслужава да бъде наранено в името на козметиката и че тестването върху четириноги е грубо и излишно. Затова с неправителствената организацията Cruelty Free International си партнираме в най-голямата и най-амбициозната акция, която цели възбрана на тестването на артикули и съставки върху животни ”, споделя Джеси Макнийл-Браун, старши управител Международни акции и корпоративна отговорност в The Body Shop.

През 2013 година The Body Shop и Cruelty Free International с общи сили съумяват да извоюват възбрана за тестването на артикули върху животни в Европейския съюз. Но това не е задоволително, тъй като доста четириноги по целия свят не престават да страдат. Все още 80% от страните разрешават опити върху най-беззащитните същества. В международен мащаб всяка година за тестването на козметика се употребяват повече от 500 000 животни,  а доста от тях умират или остават осакатени.

За The Body Shop

Оригиналният английски бранд, прочут със своята висока нравственос – The Body Shop, публично стъпва в България. Първият магазин на марката ще отвори порти на 16.06.2018 година в The Mall, София. Малко по-късно през юни ще бъде открит и втори обект от веригата в Paradise Center.

Глобалната марка за хубост The Body Shop е учредена през 1976 година от Анита Родик в Брайтън, Англия. Компанията е пионер в използването на натурални съставки и се стреми да направи позитивна смяна в света, като предлага висококачествени и естествени козметични артикули, създадени съгласно етичните стандарти. Бизнесът може да бъде мощ за положително – това е главната движеща полезност на марката.

The Body Shop обгръща 3 000 търговски обекта в над 60 страни. Заедно с Aesop и Natura е част от козметичната група Natura & Co -  световна мрежа от компании, ангажирани със основаването на позитивна икономическа, обществена и екологична смяна.

www.thebodyshop.bg

https://www.facebook.com/TheBodyShopBulgaria/?ref=br_rs
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР