Катерина Димитрик е чакала този момент почти две години -

...
Катерина Димитрик е чакала този момент почти две години -
Коментари Харесай

Последиците от войната: Хиляди украински семейства са били разделени

Катерина Димитрик е чакала този миг съвсем две години - съвсем през целия живот на дребния си наследник. Съпругът и Артьом Дмитрик не е виждал фамилията си от към 24 месеца, като съвсем всички от тях е прекарал в съветски плен. Когато Русия стартира войната си в Украйна, животът на милиони украинци се трансформира необратимо. Подобно на Дмитрик, те разделят живота си в два интервала: преди и след 24 февруари 2022 година Десетки хиляди са погребали своите близки, милиони са били принудени да изоставен домовете си, а цялата страна е била въвлечена в дълга и изтощителна война, като над 20% от територията към момента под съветска окупация.
Чувствам наслада, откакто две години чаках да видя брачна половинка си. Сега е такова облекчение, че най-сетне всичко завърши за нашето семейство, беше мъчно. Но битката ни продължава, тъй като доста от нашите бойци към момента са в плен. Ще продължим да се борим за това всички наши пленници да се върнат вкъщи
Катерина Дмитрик, брачна половинка на Артьом Дмитрик

Дори и да бъде реализиран мир, войната е разрушила действителността за идващите генерации. За Катерина освобождението на брачна половинка ѝ дава нова светлина в живота на фамилията ѝ. Тя обаче знае, че прекарванията им през последните две години ще останат с тях вечно. За финален път Артьом е бил вкъщи на 23 февруари. Той помолил приятелката на Катерина да пристигна и да остане при нея. Според нея това е било много извънредно.

В рамките на няколко дни съветските войски окупират Бердянск и покрайнините. Артьом и неговият батальон са ситуирани на фронта, а вести за тях рядко се загатват. Впоследствие градът е обграден, като хиляди поданици остават в капан на една от най-кървавите борби във войната. Малко по-късно Артьом е покорен. На 8 февруари обаче Катерина получава щастлива новина от Координационния щаб за отнасяне на военнопленници. Няколко часа по-късно Артьом и се обажда с думите " Здравей, аз съм в Украйна ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР