Катерачът Ален Робер, известен като Спайдърмен във Франция, отбеляза 60-ия

...
Катерачът Ален Робер, известен като Спайдърмен във Франция, отбеляза 60-ия
Коментари Харесай

Катерач изкачи небостъргач, за да отпразнува 60-тия си любилей ВИДЕО

Катерачът Ален Робер, прочут като Спайдърмен във Франция, означи 60-ия си рожден ден, като изкачи 48-етажен небостъргач в Париж..

Робер не употребява обезопасяване при изкачването по фасадата на кулата ТоталЕнержи в бизнес региона Дефанс.

" Искам да изпратя до хората посланието, че да си на 60 години е нищо. Все още можеш да спортуваш, да си деен, да правиш невероятни неща ", сподели Робер, отпразнувал предишния месец 60-ия си рожден ден.

" Преди няколко години си дадох обещание, че когато навърша 60, ще изкача още веднъж тази кула. Защото 60 година е възрастта за пенсиониране във Франция и взех решение, че това ще е добър знак ", сподели той пред Ройтерс.



Робер, който желал с изкачването да насочи вниманието към потребността от дейности за климата, неведнъж е стигал до върха на кулата ТоталЕнержи.

Започва да се катери през 1975 година, като тренира на скалите край родния си град Валанс в южната част на Франция. През 1977 година стартира да катери самичък и скоро се трансформира във водеща фигура в този спорт.

Оттогава е изкачил над 150 кули и високи здания по света, измежду които най-високата постройка в света Бурж Халифа в Дубай, Айфеловата кула, мостът Голдън Гейт в Сан Франциско, Съединени американски щати, осведоми 24 часа. Често е задържан, тъй като изкачва здания без позволение. Не употребява обезопасяване, катери с голи ръце, специфични обувки за катерене и талк против изпотяване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР