Категорично заявихме от парламентарната трибуна, че ще подкрепим създавамето на

...
Категорично заявихме от парламентарната трибуна, че ще подкрепим създавамето на
Коментари Харесай

Филип Попов: БСП се отнася с уважение към Конституцията

" Категорично декларирахме от парламентарната естрада, че ще подкрепим създавамето на такава комисия, и че ще участваме в нея, изразихме и нашите упования по време на тази краткотрайна комисия ", това уточни националният представител от Българска социалистическа партия Филип Попов в ефира на БНР, по отношение на новосъздадената през вчерашния ден краткотрайна комисия за промени в Конституцията.

По думите на депутата е значимо да има спор и разговор по такива значими тематики, " Важно е, тъй като обществото го изисква. ", беше безапелационен Попов.
На въпроса по какъв начин биха действали от левицата с протеста, който направиха част от парламентарно показаните партии социалистът съобщи, че от ГЕРБ не се вълнуват от публичния интерес, а по-скоро от председателското място във въпросната комисия.

В центъра на системата на правосъдната власт би трябвало да бъдат сложени правата и ползите на българските жители и стопанските субекти. Ако не създадем това, в завършек на сметка не сме създали нищо ", съобщи твърдо Попов.
По тематиката за комисията и работата ѝ върху Висшия правосъден съвет, смяната в него аленият народен представител съобщи, че там също е належащо квалифицирано болшинство, такова болшинство е нужно и за избор на инспектората. " В тази комисия ние ще търсим пресечните точки при една нужна и консенсусна смяна в конституцията ", съобщи Филип Попов.

Той добави, че от левицата се отнасят с почитание към главният закон в страната и на него не може да се посегне с лека ръка. " След експертен и публичен диалог може да се промени някоя от насоките в конституцията ни ", сподели Филип Попов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР