Категорично условие, за да даде ГЕРБ подкрепа за кабинет с

...
Категорично условие, за да даде ГЕРБ подкрепа за кабинет с
Коментари Харесай

ГЕРБ категорични: Никаква подкрепа за кабинет, ако в него Петков/Василев са министри!

Категорично изискване, с цел да даде ГЕРБ поддръжка за кабинет с третия и финален мандат, който следва да бъде връчен от президента Радев, е в него да не вземат участие като министри двамата водачи на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев.

Това разяснява в коридорите на Народното събрание националният представител и заместник-председател на партия ГЕРБ Даниел Митов.

Митов преповтори и тезата, изказана по-рано от съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов - не става дума за коалиция, а за поддръжка на няколко базисни целта, към които би се градила възможната бъдеща власт.

Не биха подкрепили и държавно управление на Българска социалистическа партия или Възраждане, за Движение за права и свободи и БВ ще си помислят

" Никой не приказва за обединения, не мисля, че обединения са вероятни в този парламент ", съобщи той.

И прикани Демократична България - в случай че получат досието от президента, да " проявят храброст ". " Редно е да стартира демокрацията да работи в режим на нормалност. "

" Демократична България да погледнат обратно във времето, че участваха в държавно управление, за което има подозрения за съществени корупционни практики. Освен това - няма да участваме в държавно управление, в който са Кирил Петков и Асен Василев. Това сме го казвали доста ясно ", акцентира националният представител от партията на Борисов.

 

От своя страна Христо Иванов разви пред публицисти в Народното събрание концепцията на " Демократична България " за сформиране на управническа формула, в случай че получи третия мандат за сформиране на държавно управление.

 

Бихме сложили 5 огромни национални задания, на база на които, в случай че в парламентарна зала се види, че има единодушие, да се излъчи кабинет, който да свърши тези неща. Не става въпрос за никакви сделки, за никакви обединения. А просто за изваждане пред скоби на национални задания, които да осъществяваме. "

Не става дума за политическо държавно управление, основано на политическата логичност, партията-мандатоносител да излъчи личен кабинет и да търси поддръжка за него, разви концепцията си Иванов.

" Представете си го като длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента. Третият мандат не е мандат, който върви по политическата логичност. В този парламент през първите два мандата се появи, че е невероятно това да се случи. "

" Без да почваме да се харесваме ", очерта различен принцип на възможната бъдеща властова настройка Христо Иванов, само че акцентира - основа на предлагането на Демократична България ще бъде явен период, в който да се изпълнят въпросните значими задания.

 

Иванов бе колеблив на въпроса дали специалисти или политици следва да сформират такова държавно управление: " Да стигнем до такава степен, да забележим дали ще има поддръжка за тези цели и промени. "

 

Но преповтори персоналното си мнение - за отбягване на опълчването по партийна линия, ярките лица от политическите обединения не следва да са министри.

 

Припомняме, че през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов похвали съпредседателя на " Демократична България ", като разгласи, че с него се работи добре и че има действителни шансове за съставяне на кабинет с третия мандат, в случай че той бъде връчен на Демократична България.

 

Христо Иванов бе правосъден министър във второто държавно управление на ГЕРБ, което беше в коалиция с Реформаторския блок. Христо Иванов си подаде оставката и напусна държавното управление, откакто депутатите от ГЕРБ неодобряваха препоръчаната от него и гласувана като предложение на Министерски съвет правосъдна промяна, и беше завещан на поста от Екатерина Захариева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР