Категорично тенис феновете може да се чувстваме изключително привилегировани, тъй

...
Категорично тенис феновете може да се чувстваме изключително привилегировани, тъй
Коментари Харесай

Надал за Федерер и Джокович: Нямаше да бъда този играч, ако те двамата не съществуваха

Категорично тенис почитателите може да се усещаме извънредно привилегировани, защото имахме опция да се насладим на най-силната епоха в историята на спорта. През последните близо две десетилетия Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал постановиха тотална доминация на корта, печелейки общо 63 трофеи от Големия шлем и изглеждаше като че ли в никакъв случай няма да бъдат детронирани. Все отново на всички ни е известно, че времето е единственият несломим противник и Маестрото беше заставен да се отдръпна от професионалния тенис в края на сегашния сезон, но Джокович и Надал към момента наподобяват в съвсем оптимална физическа форма и си поделиха 3 от 4-те " мейджър " трофея през 2022-ра година. Самият Рафа пък даде пояснение какво е помогнало на Голямата тройка да бъде на върха за толкоз дълъг интервал от време и по какъв начин наличието на най-големите му съперници е било по-скоро благословия, в сравнение с неприятно стичане на събитията:

" Има редица фактори, заради които е допустимо да се състезаваме на най-високо равнище в преклонна възраст. Първата причина е обвързвана с напредъка на медицината и професионализацията на целия спорт, което ни разрешава да се грижим по най-хубавия вероятен метод за телата си и да имаме до себе си експерти, чиито познания ни разрешават да удължим оптимално кариерите си.

Има обаче и друго нещо, а точно това, че Роджър, Новак и аз непрекъснато взаимно се бутахме напред. Никой от нас нямаше да бъде толкоз мощен състезател, в случай че другите двама не съществуваха. Нито едно достижение не беше задоволително положително, тъй като другите двама незабавно отговаряха на предизвикването и непрекъснато бяхме принудени да поставяме спомагателни старания, с цел да бъдем едни гърди напред в борбата посред ни. Нашето съревнование доближи до рискови равнища в спортно-техническо и психическо естество, а тъкмо цялото това предизвикателство ни разреши да запазим за толкоз дълго огъня вътре в нас " - признава Матадора

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР