Категорично страната не се вкарва в спирала от дългове. Напротив.

...
Категорично страната не се вкарва в спирала от дългове. Напротив.
Коментари Харесай

Росен Костурков: Страната не се вкарва в спирала от дългове с новия бюджет

Категорично страната не се вкарва в серпантина от задължения. Напротив. Това, което прави този бюджет сега е да задържа недостига в границите на 3%, каквито са Маастрихтските критерии за влизането в еврозоната. Това съобщи в " Още от деня " Росен Костурков от ПГ на ПП-ДБ и зам.-председател на Комисията по земеделието, храните и горите.

" В доста от комисиите и по време на публичното разискване на бюджета доста организации, в това число и в земеделието скочиха и споделиха, че " Ние имаме потребност от повече пари от бюджета за нас ". Опозицията сподели - тези харчат доста. Всъщност външният дълг на страната по отношение на Брутният вътрешен продукт понижава. А по този начин се гледа дълга, не като безспорни цифри. Един образец. Ако имате заем от 1000 лева и заплатата ви е 1000 лв., изгубени сте, извънредно мъчно. Но в случай че заплатата ви е 5000 лв., значи сте ок. ", сподели Костурков.

" С ръка на сърцето мога да кажа, че каквито и средства да предложим в бранш земеделие, постоянно ще има недоволни. И някои от тях основателно, тъй като през последните 20 години земеделието е развивано в извънредно неправилна посока и с извънредно погрешно систематизиране на средствата, които не са малко апропо. Надявам се, че това държавно управление и този парламент ще имат задоволително дълго време да създадат по-дълбоки промени в земеделието, изключително в субсидирането и подпомагането. Защото в този момент има извънредно незаслужено систематизиране ", добави зам.-председателят на Комисията по земеделието, храните и горите.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР