Категорично срещата между Ник Кирьос и Рафаел Надал приковава най-сериозно

...
Категорично срещата между Ник Кирьос и Рафаел Надал приковава най-сериозно
Коментари Харесай

Виландер: Кирьос е най-кошмарният съперник за Надал при тези обстоятелства

Категорично срещата сред Ник Кирьос и Рафаел Надал приковава най-сериозно внимание от предстоящияте мачове в идните два дни на Уимбълдън. Двамата играчи постоянно са предложили оспорвани борби, в които е имало напрежене, както на корта, по този начин и отвън него. Надал и Кирьос имат радикално друга философия за тениса и живота, което оформя едно ужасно опълчване сред тях и почитателите към този момент чакат с неспокойствие полуфинала им. Днес пък стана ясно, че двукратният първенец е получил 7-милиметрово скъсване на коремен мускул, само че въпреки всичко има намерение да играе. Според Матс Виландер обаче ще бъде доста мъчно за Матадора да завоюва против сходен конкурент, имайки поради събитията:

" Никой не може да каже дали Надал ще се възвърне на 100 % за мача си с Кирьос. Спомням си по какъв начин го интервюирах след финала на Ролан Гарос и той ми показа, че са му сложени две инжекции, които краткотрайно са отстранили болката в крайници. Нямам визия до какъв брой е допустимо да се употребява същия способ, когато става въпрос за травма в региона на корема. Предполагам, че ще откри някакъв метод, с цел да сервира с прилична скорост. Предполагам, че през днешния ден той няма да удари нито една тенис топка и ще се отдаде напълно на възстановителния развой.

Мисля си, че Ник Кирьос е най-кошмарният вид за противник на Надал при тези условия. Австралиецът е извънредно непредвидим и неговите удари са доста вариативни, което ще принуди Рафа да се движи непрестанно по корта. Късите топки също няма да имат толкоз добър резултат, както против Тейлър Фриц, тъй като в действителност Ник е превъзходен спортист, когато е замесен изцяло в мачовете си и има ужасно възприятие наоколо до мрежата. Не бива да забравяме, че Кирьос има един от най-хубавите начални удари в света и Надал няма да има толкоз доста точки за пробив, което ще го принуди да извлича оптималното от личния си сервис, а към този момент съществуват съществено подозрения към способността му да го стори - разяснява някогашният номер едно.

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР