Категорично сме за да продължи да работи зеленият мигащ светофар

...
Категорично сме за да продължи да работи зеленият мигащ светофар
Коментари Харесай

Комитова защитава Наредбата за мигащия зелен светофар

" Категорично сме " за " да продължи да работи " зеленият мигащ светофар " и ще предприемем дейности за промяна в Наредба № 17 от 2001 година за контролиране на придвижването по пътищата със светлинни сигнали. Искаме да защитим публичния интерес по легален метод. " Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова на среща с някогашните депутати Мартин Димитров и юрист Петър Славов.

Министерство на регионалното развитие не е предприемало никакви стъпки за прекъсване или ограничение на потреблението на така наречен " мигащ зелен светофар ", стана ясно от думите на министъра.

След оповестеното при започване на месеца от Столична община прекъсване на този тип сигнализация, районното ведомство разгледа документите по тематиката във ведомството.

По мотив предложенията на Столична община на 20 септември 2017 година е изпратено писмо от тогавашния заместник-министър на районното развиване и благоустройството Малина Крумова до кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

В него се споделя, че според уговорките на България, като страна, утвърдила Конвенцията за пътните знаци и сигнали от 1968 година, е задължена да съблюдава международно-правните правила и според член 23 от Конвенцията е налице уредба единствено във връзка с червен и жълт мигащ светлинен сигнал за контролиране на трафика на транспортните средства, като планува зелен мигащ сигнал единствено за пешеходците.

Министерство на регионалното развитие ще направи публично питане до кмета Йорданка Фандъкова, каква е повода за подхванатите дейности от Столична община за унищожаване на така наречен " мигащ зелен светофар ". Логичен е въпросът, по какъв начин са работили устройствата от 2017-та година насам и какъв е съответният мотив за прекъсването им към днешна дата, още повече, че за въвеждането им са вложени доста средства през последните години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР