Категорично сме против закриването с министерска заповед на Горско стопанство“

...
Категорично сме против закриването с министерска заповед на Горско стопанство“
Коментари Харесай

Д-р Георги Гаврилов: Няма да позволим закриване на Горското стопанство в Лом /снимки/

„ Категорично сме срещу закриването с министерска заповед на „ Горско стопанство “ – Лом и прекосяването му към „ Горско стопанство “ – Монтана. Призовах ломчани и събрахме над 2400 подписа на наши съграждани срещу закриването, настрана има още една подписка с към 1400 подписа, за запазването му са и кметовете на прилежащите четири общини, които се обслужват от Горското в Лом. През годините Михайловград и страната ни взеха Национална агенция за приходите, взеха ни Национален осигурителен институт, желаеха и Районния съд да закриват, взеха ни какво ли още не, в този момент желаят и Горското, единствено Дунава ли ще ни остане? “, съобщи кметът на Община Лом доктор Георги Гаврилов на среща с шефа на „ Северозападно държавно дружество “ – Враца инж. Веселин Нинов, шефа на „ Държавно горско стопанство “ – Лом Георги Генев, чиновници на стопанството, жители и публицисти.
„ Няма логичност Горското стопанство в Лом, в което влизат и общините Брусарци, Якимово, Вълчедръм и Медковец или общо 5 общини, да се закрива и слива с Монтана, където са 2 общини! И, в случай че е неотложно такова закриване на едното и сливането му с другото, то логиката е Лом да остане! “ – безапелационен е кметът.
Според инж. Веселин Нинов, реакцията на жителите показвала „ надълбоко недоумение “ на заповедта на министъра, макар че с нея се закрива Търговско предприятие ДГС-Лом, тъй като ставало дума за прекосяване на ломското към монтанското, само че щели да се запазят сградния фонд и работните места. Причината за прекосяването на ломското към монтанското стопанство е, че фондът и на двете бил относително дребен, със подобен личен състав, което не разрешава самоиздържането им в случай че са поотделно и било по-добре да се „ усъвършенства “ личният състав. От сливането на двете стопанства нямало да пострада и административното обслужване на жителите от Лом и прилежащите четири общини. Според инж. Веселин Нинов, ломското горско стопанство имало малко по-лоши финансови резултати от монтанското.
„ От 6 години съм шеф на „ Горско стопанство “ – Лом и дръзвам да настоявам, че за тези години съумях, дружно с моите чиновници, да извадя стопанството от финансовото тресавище, в което то беше изпаднало. Структурата на лесофонда на Монтана и Лом са разнообразни, те залесяват доста по-малко от Лом, ние имаме повече гора от тях “, съобщи шефът Георги Генев.
Веселин Нинов още веднъж акцентира, че макар закриването на ломското и прекосяването му към стопанството в Монтана, сградният фонд и работните места щели бъдат запазeни, като на шефа и на счетоводителя ще бъдат препоръчани други позиции.
„ Ломчани не заслужават сходно отношение, не може с лека ръка да се закрива нещо, което е основано преди 80 години. Моята и на подкрепилите ни хора от петте общини позиция остава непроменена – в случай че се постанова преструктуриране, то монтанското горско стопанство е разумно да премине към ломското и ние няма отстъпим от това “, безапелационен бе кметът доктор Георги Гаврилов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР