Категорично сме против разходи за самолети Грипен“, се казва в

...
Категорично сме против разходи за самолети Грипен“, се казва в
Коментари Харесай

БСП се обяви против разходи за самолети Грипен“

Категорично сме срещу разноски за самолети „ Грипен “, се споделя в позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, изпратена до медиите. 

Не е работа на длъжностен кабинет да договаря и ангажира дълготрайно България с такива контракти. Вече има определен парламент и единствено той може да се произнася, разясняват от Българска социалистическа партия. Партията се афишира срещу спомагателни разноски за бойни самолети.

Страната се намира в тежка обществено икономическа рецесия, висока инфлация, беднотия и възходящи неравенства. За нас е най-важно да се поддържат фамилиите, да се усилят приходите, да се стабилизира стопанската система, се споделя още в позицията.

От Българска социалистическа партия ще гласоподават „ срещу “, в случай че такова решение се внесе в бъдещото Народно заседание.

България има потребност от междинна платформа изтребители, с цел да не прекъсне носенето на дежурство по охраняване на въздушното си пространство,

съобщи през вчерашния ден президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос дали служебното държавно управление е поискало от Швеция да купи 10 самолета „ Грипен “.

Президентът разгласи също, че са „ изпратени писма, организират се срещи, получават се начални информации за платформи от Съединени американски щати, Франция, Швеция, Нидерландия и Израел “.

От думите му стана ясно, че ще се търсят самолети втора употреба.

Служебното държавно управление не купува самолети, а събира предложения, като задачата е тези предложения да се показват в Народното събрание и да се вземе осведомено решение. Това съобщи по0рано на брифинг служебният министър на защитата Димитър Стоянов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР