Категорично сме готови за Шенген на всички нива и тази

...
Категорично сме готови за Шенген на всички нива и тази
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Категорично сме готови за Шенген на всички нива и тази оценка е дадена и миналата година

Категорично сме подготвени за Шенген на всички равнища и тази оценка е дадена и предходната година, когато тук имаше комисия и специалисти от 14 страни. Това, което ме твърдят сътрудниците е, че до първата половина на март ще сме подготвени механически за това, което следва по въздух и вода. Организацията е най-вече с концесионерите по летищата, за тях са множеството отговорности. Имаше известни компликации с Летище София, само че това, което ме твърдят сътрудниците е, че всичко върви по проект все още. Това разяснява пред BTV вътрешният министър Калин Стоянов.

По тематиката с Мартин Божанов-Нотариуса вътрешният министър разяснява, че откакто шефът на Столична дирекция на вътрешните работи е загатнал, че към този момент има диря, най-вероятно и обвинен, то значи има нещо поради. Той не е човек, който споделя нещо инцидентно. Основните въпроси следва да са към проверяващия екип, добави министърът.

Стана ясно, че в Столична дирекция на вътрешните работи има общо 17 преписки и досъдебни производства, свързани с Божанов.

Повече са сигналите свързани с Божанов. Ако не ме лъже паметта, те са тъкмо 28. Като 22 от тези сигнали са срещу Мартин Божанов, а останалите са тъжби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили информация по какъв начин е завършила инспекцията и къде са изпратени сигналите. Тези, които са против него - разбрахме - са от съседи, имотните измами, разяснява Калин Стоянов.

От ГДБОП не е изтичала информация в посока Нотариуса. ГДБОП е единствената конструкция, която под мое управление събра данни за формиране на досъдебно произвеждане. Ако Бойко Рашков е провеждал срещи с който и да е и е получавал информация, или в случай че е имал данни, че има теч от ГДБОП, би следвало да сезира дирекция „ Вътрешна сигурност ", която е директно подчинена на министъра на вътрешните работи.

Миналата седмица Стоянов се срещнал с вицепремиера Мария Габриел, с цел да ѝ опише какво е приключил през деветте си месеца на поста. Все още не е получил предложение да остане и след ротацията, само че съобщи, че е подготвен да остане да работи.

Аз не съм политическо предопределение, нямам пристрастия, аз съм назначен в качеството си на специалист. Не знам дали партия стои зад мен, само че би следвало тези, които поддържат държавното управление, да поддържат и мен, уточни той.

Убийството на Алексей Петров е тежко поръчково ликвидиране, сподели министърът и изясни, че заради това следствието лишава време, би трябвало да се разпитат голям брой очевидци. Министърът не даде повече детайлности нито за убийството на Петров, нито за претърсените офиси на предприемача Васил Божков.

Като приоритет на Министерство на вътрешните работи министърът уточни борбата с пияните и дрогираните водачи. В момента, в който е била въведена мярката за лишаване на коли им, от Министерство на вътрешните работи отчели забележителен спад на случаите. Освен това се регистрира покачване на събираемостта на санкциите. Скоро и жандармерията ще връчва санкции на пътя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР